Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var det sista gången på plan för "Henke"

Lundhs blogg

Henrik Larsson sitter nu i jättekåken utåt i Kunsghult i Helsingborg. Låret är bandagerat och jag gissar att det smärtar på fler ställen än just där det är lindat.

HIF-legendaren gick ju brutalt sönder på dagens landslagsträning och drog hem till Skåne omedelbart. Vilket är självklart, vad ska han göra kvar i Stockholm.

Frågan är om det är färdigspelat för 37-åringen nu? Eller orkar han komma tillbaka?
Som landslagsläkare Valentin sa: Det finns få fördelar med att åldras.

Från att ha varit glödhet på transfermarknaden – en vass och kapabel anfallare som visat att han håller hög klass – är Larsson plötsligt skadat gods.

Annons

Vem vill satsa på en 37-åring som börjat få problem med baksidan på låret? Ja, jag vet att det inte blir lika lätt att hitta en klubb om det är så att säsongen är över för honom. Och då talar vi inte om HIF.

Det återstår fem omgångar och det är mindre än en månad kvar till den sista omgången. Frågan är om han är spelklar i tid tills den sista bollen är sparkad?

Ja, ja, det kanske Henrik Larsson löser med att lägga av med fotbollen. Till skillnad från den "indiansommar" det var i fjol med Uefa-cupframgångar så kan det knappast vara kul att gå till vila med ett brustet lår.

Lars Lagerbäck var förvånansvärt kall sett till alla skador som drabbat truppen. Jag kan bara se en lösning: spela 4-5-1 med Zlatan på topp för att få in Kim Källström och samtidigt inte tappa allt bakåt.

Annons

Fyrbackslinje är helt givet och jag tror aldrig Lagerbäck funderat i andra banor än det, oavsett vilka rökridåer han sprider.

Min uppställning blir som följer: Isaksson – Nilsson, Majstorovic, Hansson, Safari – Larsson, Andersson, Johansson, Holmén, Källström – Ibrahimovic.

För egen del har det inte blivit någon krönika och inte fullt lika mycket skrivit som vanligt. Ledsen för det.

Men kortisonsprutan jag fick rakt in i handleden gör så förbannat ont att jag nog måste ner i Valentins väska i morgon, och ge mig på det starka medlet.

Fast först blir det Nyhetsmorgon klockan 07.20 för er som är uppe med tuppen och därefter träning på Stadion kring lunch.

Annons

Innan dess ska jag försöka hinna inom SvenskaFans och hämta min cykel som blivit kvar där efter mitt gästspel i Matchpuls i förra veckan.

Publicerad 2008-10-07 23:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto