Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tjänstefel att inte testa Lindgren

Lundhs blogg

Förbundskapten Lars Lagerbäck försökte inte ta några populistiska poänger när generationsväxlingen kom på tal inför Holland-Sverige.
Han var ärlig och sa att det till viss mån är framtvingad.

Lagerbäck sa också att han gärna hade haft en del av alla långtidsskadade spelare på plats i Holland, men nu är han utlämnad till betydligt fler oprövade namn och att en del av dem får chansen mot holländarna.

Vilka ville han inte avslöja utan svaret kommer under onsdagen. Fast det enda träningspasset gav vissa indikationer: som att Behrang Safari nog får fortsätta till vänster och att kanske det blir debut för Rasmus Lindgren.

Ajax passningsskicklige och defensivt lagde mittfältare kan få spela i landslaget nu när han lyckades ta sig dit.
Två gånger har han fått tacka nej på grund av skada.

Annons

Det var ett rätt blygt Ajax-proffs som snackade lite ute på gräset på sin hemmaarena och sa att det naturligtvis blir speciellt om han får debutera.
Det vore tjänstefel om han inte testades av Lagerbäck, och då helst från start. För återväxten på den positionen är knappast säkrad.

Tobias Linderoth har haft ett kämpigt år och frågan är om han någonsin når samma klass. Anders Svensson är långtidsskadad och lär knappast vara tillbaka till vinterturnén. Daniel Anderssons indiansommar varar inte för evigt.

Vore förbannat kul om Lindgren kunde visa en del av det som gjort honom så uppskattad i Holland. Många här nere har inte förstått hur Lagerbäck kunnat vänta så länge.
Lindgren var själv försiktig och sa att man inte skulle få chansen för tidigt i landslaget, och därmed visade han att han platsar medialt i varje fall.

Annons

Truppen innehåller även andra nya spelare som Behrang Safari, Fredrik Stoor, Sebastian Larsson, Petter Andersson, Viktor Elm, Marcus Berg, Andreas Granqvist och Johan Wiland som tillsammans har dryga 30 landskamper.

En del av dem har varit med ett tag i truppen, andra är väldigt färska och har fått debutera på vinterturnéer.
Några har spelat i tävlingsammanhag och gjort det bra.

Bara att inse att skadorna satt fart på en nödvändig process och dessutom är det viktigt att ha erfarenhet från stora matcher om Sverige hamnar i samma skadekris igen.
Därför gäller det att ge flera oprövade kort speltid.

Så det är bara att kasta in fler spelare på det djupa, Lagerbäck.
Så får du och alla andra se om de kan simma. Något Sverige kan ha nytta av framöver.

Annons

Här är min startelva: Isaksson – Nilsson, Granqvist, Hansson, Safari – S Larsson, Källström, Lindgren, Wilhelmsson – H Larsson, Berg

Tror dock Lagerbäck kör med följande gäng: Isaksson – Nilsson, Majstorovic, Hansson, Safari – S Larsson, Källström, Lindgren, Holmén – H Larsson, Rosenberg

Publicerad 2008-11-18 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto