Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilka får följa med Lagerbäck till Schwarzenegger-land?

Lundhs blogg

Senast landslaget var i Graz, våren 2000, så gick Stefan Schwarz hälsena sönder och i princip var det slutet på landslagskarriären för honom – även om petningen dröjde till juni 2001.

Dessutom minns jag en klassisk scen när Hallandspostens utsände förgäves och frenetiskt försökte få stadens son – Fredrik Ljungberg – att lämna ut sitt nummer. Arsenal-spelaren totalvägrade.

Graz är ex-filmstjärnan och Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzeneggers födelsestad och ett tag hette stadens matcharena Arnold Schwarzenegger-Stadium.

Men efter att Graz medborgare under 2005 protesterat mot att Shwarzenegger inte stoppade avrättningen av Stanley "Tookie" Williams (se bilden ovan) så blev den tidigare kroppsbyggaren förbannad och drog tillbaka rätten att använda hans namn.

Annons

Nu väntar en ny resa till Graz för Lars Lagerbäck och hans mannar. Vilka som får haka på berättar förbundskaptenen strax före tre på tisdag eftermiddag i klassiska Umbro Corner på Råsunda.

Blir lite spännande att se vilka som får plats i truppen efter USA-turnén. Alexander Farnerud, Rasmus Elm och Daniel Nannskog borde finnas med efter sina insatser.

Sedan är frågan om det finns plats för Henrik Larsson efter bara en veckas vinterträning?
Det borde inte räcka – men för HIF-anfallaren gäller andra kriterier och Lagerbäck vill garanterat ha med honom mot Portugal – och då bör han köra genrepet.

Jag räknar bort Zlatan Ibrahimovic som är avstängd mot Portugal och Johan Elmander som är skadad. Anders Svensson är väl knappast redo heller.

Annons

Tobias Linderoth är nog tveksam eftersom Lagerbäck i förra veckan sa att han fått en nu bristning/överansträngning.
Öppnar det för Gustav Svensson?

Erik Edman kan inte ta sig in i Wigans startelva nu när han är frisk och lär väl inte finnas med. Undrar om Fredrik Stoor kan fortsätta att leva på lite cupspel?

Publicerad 2009-02-02 17:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto