Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Österrike i Graz låter osexigt - men långt därifrån

Lundhs blogg

Lars Lagerbäck och landslaget står inför ett avgörande år.
VM i Sydafrika 2010 eller ej – i höst vet vi om Sverige är med eller inte?

Starten på året går i Graz i Österrike. Visst, det har varit två landskamper i USA men nu samlar man det riktiga landslaget för att genrepa inför VM-kvalet mot Portugal borta i slutet på mars.

Ofta blir träningsmatcher rätt sega saker som aldrig tar fart. Men det är inte därför som jag stannar hemma i Svedala.
Blev helt enkelt för mycket med ett par veckor i staterna så tätt på och Pierre Matteoni ansluter till Ekwall och Soffan.

För matchen i Graz är det allt annat än ointressant även om det är ett rätt trist landslag svenskarna möter – många platser i Sveriges kommande VM-kval är öppna och flera är kallade.

Annons

Om vi hoppar rakt till Porto så är det så att Lagerbäck har en del platser att fundera över innan det VM-kvalet – även om en del är klara:

Andreas Isaksson är given i målet. Även om hans säsong i PSV varit lite svajig, precis som lagets varit.

Har svårt att se någon hota Mikael Nilsson, Olof Mellberg och Petter Hansson i backlinjen. Till vänster är det öppen kamp mellan Erik Edman och Behrang Safari.

Daniel Andersson är inskriven i Lagerbäcks startelva, annars är mittfältet en enda röra där Tobias Linderoth och Anders Svensson inte är fullt friska och missar Österrike, och just Linderoth är ju tveksam efter nästan 18 månader utan regelbundet spel.

Annons

Sebastian Larsson har haft ljumskproblem och har precis som Kim Källström fått extraknäcka som ytterback men bägge vill visa att de vill vara med. Christian Wilhelmsson är svårbedömd på den arabiska halvön om man inte läser flickvännen Oksanas blogg.

Samuel Holmén slog sig in i landslagets startelva i höstas men såg inte ut att vara i toppstöt i USA. Han kommer väl när säsongen närmar sig och är aktuell, precis som bröderna Elm. Viktor och Rasmus har fortsatt ta kliv i både Holland och landslaget och är med i kampen.

I anfallet är det halvöppet i och med att Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Portugal. Henrik Larsson är ganska given nu när han bestämt sig för att spela på men platsen bredvid honom är öppen.

Annons

Markus Rosenberg och Marcus Berg ligger närmast att ta platsen nu när det är osäkert kring den skadade Johan Elmander och de två förstnämnda får väl starta i Graz.

Daniel Nannskog ska inte räknas bort helt efter att ha slagit sig in i landslaget så här fem i tolv – även om det vore värdigt Bragdguldet om han spelade sig in i VM-kvalets startelva.

Publicerad 2009-02-08 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto