Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En svensk klubb hade behövt pröjsa Farnerud 1,6 miljoner i månaden

Lundhs blogg

Alla som fortfarande undrar varför svenska spelare hamnar i Danmark kan kolla in Ekstrabladets lista på bäst betalda spelare och fatta att svenska klubbar är långt efter i den kampen.

Danska ligans bäst betalde heter: Alexander Farnerud. Han har över 700 000 svenska kronor i månaden. Lönen från Bröndby är på en knapp halv miljon danska, och i och med att den svenska kronan dalat i värde är det över 700 000 kronor.

I och med att Farnerud gick till Danmark får han som inflyttad fotbollsspelare expertstatus och behöver bara betala runt 30 procent i skatt.
Han får alltså ut en halv miljon kronor i månaden – efter skatt.

Det är en lön som en del svenskar i betydligt bättre ligor har svårt att komma upp i. Det är sex miljoner kronor i årslön – efter skatt – och det tjänar inte många av de svenska spelarna i Holland.

Annons

[youtubeplay id=”3PP6OM9ps_Y” size=”large”]

Ponera att Malmö FF velat förstärka med Farnerud i frontlinjen och skulle mäta sig med Bröndby i en kamp med pengar.
För att Farnerud skulle få ut en halv miljon netto så hade MFF fått betala 1,6 miljoner kronor för att täcka skatter och arbetsgivaravgifter – och det varje månad.

Det är bara att glömma att ens Malmö FF skulle ge sig in i sådan pengakamp.
Så om Mikael Nilsson i sommar väljer en allsvensk klubb före Bröndby, som också jagar grekproffset, så är det för att han vill hem – inte för att MFF eller HBK pröjsar bäst.

Publicerad 2009-03-08 21:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto