Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Agerar Zlatans agent på egen hand?

Lundhs blogg

Mino Raiola må ha många öknamn, men ingen kan ta ifrån att Carmine Raiola – som han heter egentligen – har varit grymt framgångsrik i sitt jobb för Zlatan Ibrahimovic.

Åtminstone sett till i dag, vad Zlatan säger om 10-15 år är en annan femma, men Inter-stjärnan tillhör de bäst betalda spelarna i fotbollsvärlden och det är imponerande.

Den Napolifödde Raiola växte upp i Holland och har i dag sin bas i Monte Carlo. Han är för övrigt mycket i Brasilien också, sägs driva restaurang där.
Han började med att sälja holländare till den italienska marknaden – nu är han stor i hela södra Europa.

Med Juventus Pavel Nedved på väg att sluta är givetvis Zlatan Ibrahimovic Raiolas största stjärna och klient.
Det är givetvis en spelare som genererar enorma inkomster och mer blir det vid en eventuell flytt eller kontraktsförlängning.

Annons

[youtubeplay id=”nb9iJVT0SOM” size=”large”]

Ändå måste jag säga att det är underligt att Raiola gör sitt kraftiga utspel om Zlatans eventuella flytt från Inter, José Mourinho och förstörandet av Maxwell (för övrigt en av Raiolas klienter) dagen före klubbens viktigaste match för säsongen.

Snacka om dålig förberedelse. Givetvis tar både tränare och andra spelare in det här. Sådant snackar man om på spelarhotellet.
För det är inte vad som helst som sägs och inte heller av vem som helst.

Vad visste Zlatan om det hela? Agerar Raiola helt på egen hand? Eller är han bad cop i ett sådant här läge när man vill sätta press på Inter?
Det lär vi aldrig få reda på, men de gånger Zlatan svarat på frågor om Raiola har han varit nöjd med agenten.

Annons

Framför allt undrar jag vad Mourinho känner? Efter att Zlatan hyllat honom både hit och dit det senaste halvåret så går spelarens representant ut och sågar tränaren vid fotknölarna.

Jag har hela tiden trott att Ibrahimovic älskar Inter, trots allt var det klubben han snackade om redan som väldigt ung.
Samtidigt är det naturligt att han vill testa andra utmaningar.

Fast att han skulle göra 40 mål i La Liga ställer jag mig lite undrande till. Däremot kommer han närmare den riktiga Guldbollen om han gick till ett lag som kunde vinna Champions League – något Inter får svårt att klara av.

Jag vet att många av er tror att jag inte gillar Zlatan. Men jag skulle gärna se hur han tystade Old Trafford i kväll med en magnifik uppvisning och tog Inter vidare.

Annons

Det är inte så att Zlatan har något att bevisa – men om han ska rankas som bäst i världen då måste han ta sig längre i Champions League och spela en mer dominant roll i cupspelet på våren, något han ännu inte gjort.

I kväll kanske? Annars får vi möjligtvis se om Raiola gör allvar av sitt hot och flyttar på Zlatan ihop med svensken.
Kanske till Real Madrid eller någon engelsk storklubb?

Bara en sak är säker: Mino Raiola lär se till att det blir affärer, det är något han visat sig behärska till fullo.
Zlatan har ju hela tiden klivit uppåt både i klubbvärlden och i inkomstligan. Inte utan att jag skulle vilja ha en sådan agent.

Publicerad 2009-03-11 14:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto