Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roland Andersson hyllade dåtidens Rune Hauge

Lundhs blogg

Ni som läste min krönika fick i princip en exakt beskrivning av hur det gick till ända ner till hur Lars Lagerbäck och Roland Andersson smet in sent och ställde sig långt bak och vid sidan.

För egen del hastade jag också in lite sent och Bladets Leifby hade kapat åt sig min plats. Jag skojade med honom och sa till på skarpen. Han var lite skakad efteråt och sa: "Visste inte om du skojade eller ej, du är svår att läsa".

Rätt roligt att se att fotbollskanalen.se fått efterföljare, nu var det många som satt med datorerna osäkrade och lämnade direkt.
Så var det inte hösten 2006 när jag drog i gång verksamheten på TV4.

Komiskt att Roland Andersson som vanligt skickade in några råsopar. Den värsta var på Lühr som ju sågade USA-turnén.
Den assisterande förbundskaptenen sluggar alltid.

Annons

Han var som vanligt rätt underhållande och inledde med att säga att det inte är lönt att snacka mer än tre minuter för då går det in genom ena örat och ut genom andra.
Sedan snackade han betydligt längre än 180 sekunder.

Han hann med att jämföra Portugal och Sverige i antalet spelare i Champions League åttondelsfinaler (15 portugiser och två klubbar kvar där mot Sveriges fyra spelare och noll klubbar).

Dessutom var fotbollen annorlund på hans tid, då hade man isen i groggarna (ja, inte Lagerbäck då) och inga isbad. Ingen tänkte på vad man åt och så vidare.

Han tog sedan avstamp i att MFF med bara skåningar nådde Champions League-final 1979 och Roland Andersson var det tio malmöbor och en utböling från Glimåkra (Ingemar Erlandsson) som genomförde den bedriften – även om målet nedan säkert svider än och ja, det är Roland A som är på högerkanten.

Annons

[youtubeplay id=”mmC8cWAam7A” size=”large”]

Enligt Andersson handlar fotboll och coaching om att få elva individer att bli mer ihop – inte att stå och vifta med händerna vid bänken.
Den assisterande förbundskaptenen såg det naturligtvis som en härlig utmaning att möta Portugal.

Apropå Portugal så sa Andersson att många svenska spelare och tränare verkat i Portugal och gjort det bra.
Bland annat lyfte han fram agenten Börje Lantz – "den störste av dem alla".

Jo, stor var han men agenten som hade så många svenska proffs att landslaget blev Lantzlaget var en förtida Rune Hauge.
Räcker att tala med en del ex-proffs från 1980- och 1990-talet för att inse att de inte delar den assisterande förbundskaptenens syn att Börje Lantz var den störste.

Annons
Publicerad 2009-03-17 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto