Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Flyttar fler än Wernbloom?

Lundhs blogg

Az Alkmaar vill inte att Pontus Wernbloom ska bli hetare i U21-EM. Därför slår den holländska mästarklubben till i förväg och köper svensken.

Tufft av U21-landsgsmannen, men kan man ta ner Bojan Krkic så ska väl Holland funka. Även om han inte alltid imponerat som mittfältare har han en attityd som kan räcka en bra bit:

[youtubeplay id=”ewtw2qAEKEQ” size=”large”]

AZ Alkmaar och tränaren Louis van Gaal lantar bra för mittfältaren – och i slutändan kan det bli närmare 30 millar för IFK om Wernbloom och AZ blir framgångsrik.
Den går ju rakt in i Champions League.

Onekligen är det bra pröjs för Wernbloom och det gör att IFK:s sportchef Håkan Mild kan stå emot än mer i framtida förhandlingar.
Han har nu sett till att både Marcus Berg 2007 och Wernbloom 2009 gett stadga i klubbens kassa.

Annons

Frågan är nu om det stannar vid en försäljning i år? Mattias Bjärmsyr vill för alltid i livet i väg, men rapporterna talar om att han syns för litet. Det som talar för honom är ett halvår kvar på kontraktet och U21-EM, men då konkurrerar han med Rasmus Bengtsson som är i samma läge.

I stället ligger nog Ragnar Sigurdsson bättre till för en flytt till en vass klubb. Islänningen är hetare än Bjärsmyr i dagsläget och kan säljas i sommar.

Klubbar köar för att kolla in Robin Söder och fortsätter han att prestera är frågan om det inte är aktuellt med en försäljning.
Han kan bli IFK Göteborgs Zlatan Ibrahimovic. Det vill säga, hans försäljning kan ge lika mycket pengar som Malmö fick av Ajax.

Annons

Även Sebastian Eriksson, Gustav Svensson och Adam Johansson kan bli aktuella, särskilt Johansson.
Fortsätter Tobias Hysén struta i det tempot lär det flockas kring honom.

Håkan Mild kan få en svettig sommar om han ska se till att IFK Göteborg fortsätter att vara slagkraftigt nog som lag – ekonomiskt kan man snart tampas med Malmö.

Publicerad 2009-04-29 00:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto