Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Segern och Wernbloom gladde i Falkenberg

Lundhs blogg

Fotboll handlar om att vinna, och just det gjorde U21-landslaget i ett regnigt Falkenberg. Man har nu två raka vinster i genrepen inför EM – och det är ju kanon.
Men spionerna från Vitryssland, Italien och Serbien satte inte direkt pauskaffet i halset av rädsla.

Okej för att Sverige gjorde två mål på vassa hörnor slagna av Emir Bajrami och hade ett par träträffar, men ingen kan med bästa vilja påstå att "det nya landslaget" imponerade mot ett ojämnt Estland.

Istället var det lite håglöst och oinspirerat spel som Jörgen Lennartssons landslag bjöd på. Kanske ville spelarna inte bli skadade? Kanske var det verkligen B-laget som spelade? Kanske…ja, jag vet inte varför det såg så tamt ut.

Ett glädjeämne fanns på planen och det var Pontus Wernbloom. Han tog inga fångar någonstans och hade ett mål som blev tveksamt bortdömt för offside, en boll i ribban och tryckte sedan in 1-1 på en kraftfull nick.

Annons

Han känns ganska given från start mot Vitryssland, annars borde det vara rätt öppet i startelvan.
Lennartsson har ju sagt att Mattias Bjärsmyr är given och då kan han glömma denna insatsen så snabbt det går.

Snackade även med Vitryssland-spionen Reine Almqvist som var lite sur över storyn om Tobias Linderoth som jag skrev om i förra veckan.

Enligt den gamle IFK-skyttekungen och -tränaren så hade han givetvis känt igen Linderoth som tränade på egen hand, men Almqvist hade bara skojat med en polare i Olsfors och lurat honom att det var en talang att snappa upp.

Almqvist hade även korn på att Vitryssland ska spela en träningsmatch i Tyskland och även om han inte fick någon information skulle han bara sätta sig i en bil utanför lagets hotell – och sedan följa bussen till matcharenan.

Annons

Han flaggade för att Vitryssland blir tufft motstånd i Sveriges EM-premiär, för laget tog lika många poäng som Serbien i kvalet till U21-EM.

Publicerad 2009-06-10 00:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto