Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tyskarna är löjligt effektiva

Lundhs blogg

Tyskland tog för första gången hem U21-EM efter en mäktig uppvisning i effektiv fotboll. Krossade arvfienden England med 4-0.
Jepp, ni läste rätt: four fucking nil.

Kanske inte alltid den roligaste fotbollen om man inte är tysk. Men löjligt effektiv – och vinnande.
Och när en blivande världslirare som Mesut Özil spelar ut på det sättet då är det bara att njuta.

Att Tyskland presterat det bästa försvarsspelet är tydligt sett till målskillnaden på 8-1 under EM. Kvintetten Neuer, Beck, Höwedes, Boateng, och Boenisch släppte inte en djävel över bron.

Om anfallsspelet haltat tidigare under turneringen så släppte Özil loss helt i Malmö och stod för två assists och ett mål på frispark. Just vådaskottet var en tabbe av Loach, men att den turkättade tysken är en grym spelare var tydligt.

Annons

England var ett rätt sorgligt lag och när de fasta situationerna strandade på en tysk mur av hårdingar så skapade Milner o Co egentligen ingenting.
Så fattigt. Så trögt. Så gammalt. Så trist var det engelska spelet.

Tidigare i veckan gick Sven-Göran Eriksson ut och lyfte fram Stuart Pearce som en tänkbar ersättare för Fabio Capello som förbundskapten för England.

Efter att ha följt England under U21-EM måste jag undra om Svennis ens sett en match med det Premier League-späckade laget?
För ingen kan tycka att Pearces engelska U21-landslag spelar en modern fotboll.

Efter utklassningen på Swedbank Stadion i Malmö, där tyskarna gav England bollen att leka med och sedan lånade in den då och då för att skyffla in mål, så måste även FA undra om Stuart Pearce ens ska ha hand om talangerna?

Annons

Sprang på BBC:s Ian Dennis efter finalen och han skämdes. Dels för att England (i hans ögon) inte förtjänat att slå ut Sverige, dels efter en pinsam insats i finalen.
– Och han tror att han ska ta över efter Capello? Han knöt ju näven mot domaren, suckade Dennis.

Publicerad 2009-06-30 07:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto