Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbys insats var imponerande - inte resultatet

Lundhs blogg

Sett till laguppställningarna på Söderstadion borde det blivit en enkelt match för Elfsborg mot Hammarby. Hemmalaget saknade många, bland andra ordinarie mittbackarna Armas och Gerrbrand.

Ändå är jag klart imponerad av insatsen från Hammarbys sida. Okej för att det svider att förlora 2-3 men det var några grymma mål som rasslade in – både Ishizakis frispark och Svenssons vänstervolley höll hög klass – och sedan fick man en förbannat svag straff emot sig på slutet.

Markus Strömbergsson hade ingen jättekul dag med sina assistenter. Faktum är att bägge straffarna han dömde var tveksamma, även Hammarbys. Men det är naturligtvis extra knäckande att släppa 1-3 på straff i det läget när man jagar kvittering.

Annons

Sett till insatsen bådar det gott för alla Bajen-fans som varit oroliga för den allsvenska statusen.
Sebastian Castro-Tellos första halvlek var magnifik och Andreas Dahl bidrar rejält. När en del av de skadade fyller på så kan det bli än stabilare.

Tony Gustavsson kan givetvis inte slappna av, hemmaformen är ett problem för nu har man sex förluster på Söderstadion. Men har man denna inställningen framöver så fixar det också till sig.

****

Gefle har haft hyfsad utdelning. Fyra pinnar borta mot Elfsborg och Kalmar.
Att KFF tappar poäng och dessutom riskerar att förlora både Rasmus Elm och David Elm gör att guldtåget kan ha åkt.

****

Lazios utsända måste ha varit nöjda när de såg hur slarvigt Elfsborg uppträdde. Att dessutom mittbackarnaTeddy Lucic, Anders Wikström och Martin Andersson alla hade olika problem gör det inte roligare ur svensk synvinkel. På torsdag i Rom får man inte tappa koncentrationen som man gjorde några gånger på Söderstadion.
I så fall kan det bli ett nytt Valencia…

Annons

****

Stefan Ishizaki är i slag med fyra mål på två matcher och en inspirerad insats.
Tyvärr inte riktigt samma med Emir Bajrami. Synd sett till att Lars Lagerbäck satt på läktaren och det var inte mycket som gladde från Bajramis sida.

****

Bara dryga 8000 på läktarna trots derbyseger senast och en härlig dag.
Ekonomin blir inte mindre pressad av det.

Publicerad 2009-08-15 18:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto