Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gåshud var ordet

Lundhs blogg

Undrar vad man känner när man springer ut som siste man – och därmed störst stjärna – inför nästan 100 000 som bara tokjublar och skriker ens namn? Ute på plan står Lionel Messi o Co och väntar och applåderar.

Går det ens att beskriva? Förklara? Själv fick jag gåshud framför datorn av att se Zlatan Ibrahimovic löpa fram i strålkastarljuset mot sitt nya lag och sina nya lagkamrater.
Häftigt, minst sagt.

Barcelonas nya svensk fick göra debut mot Manchester City i går kväll och matchen var som träningsmatcher plägar vara – rätt seg.
Visst blixtrade det till emellanåt, Martin Petrov har alltid varit en personlig favorit, och Zlatan glimtade till några gånger efter sitt inhopp efter paus.

Ändå var det presentationen av spelarna före matchen som var det häftiga. Hur de byggde upp spänningen och trycket på ett nersläckt Camp Nou genom att först släppa fram komplementspelarna och sedan stjärnorna en och en, och sist av alla kom nyförvärvet Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Den stämningen gick att ta på även via datorn och den speglar naturligtvis också förväntningarna på svensken som kostat klubben Samuel Eto’o och en halv miljard kronor.
Publiken vill ha valuta.

Om den gamle Balkan-spelaren nu velat spela i Barcelona ett tag så måste det vara grymt att få uppleva en kväll som den i går.
Att han sedan inte skickade in något mål utan bara var godkänd på topp är en annan sak, det kommer fler chanser i riktiga och viktiga matcher.

Är spänd på att se hur han klarar omställningen till det kvicka, rappa och stjärnspäckade Barcelona som kör 4-3-3? Och där han ska vara en utpräglad nummer nio. Gillar verkligen att han antagit utmaningen.

Annons

Ändå inte säker på att det blir en succé. Å andra sidan har Zlatan Ibrahimovic så många gånger visat sig kapabel att klara skiften och nå dit få tror att han ska nå.
Och just nu kan han ju bara njuta av att han kom till Barcelona som han önskade och fick ett sådant välkomnande.

Publicerad 2009-08-20 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto