Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kan Elm rata Premier League?

Lundhs blogg

Allt talar för att Rasmus Elm hamnar i den holländska mästarklubben AZ Alkmaar. Allt kring klubben passar hans utveckling bäst, enligt vad mittfältaren klurat sig fram till. Och kanske hans mamma, förstås.

Ja, ja, den holländska ligan har varit ett bra avstamp för ett gäng svenska spelare de senaste åren, och en hel del (Majstorovic, Allbäck, Berg, Ibrahimovic, Edman, Elmander, Touma) har kommit vidare.

Men jag går på Viktor Elms linje: Rasmus Elm är för bra för den holländska ligan. Förstår att Manchester City var ointressant men både Fulham och Everton hade varit klockrent för svensken.

Där hade han troligen fått rejält med speltid och den engelska högsta divisionen hade passat honom, han hade inte gjort bort sig. Med det spelsinnet, den bollkänslan, det skottet och den mentala styrkan kunde det blivit kanon.

Annons

Nu ska han harva i en klubb som definitivt får svårt att försvara ligatiteln och dessutom kan inte Elm spela i Champions League sett till att han lirat för Kalmar.
Lägg till att mannen bakom Alkmaar, Louis van Gaal, sjappade till bättre stålar i Bayern.

Ersättaren Ronald Koeman är ingen tränare vars meriter som coach imponerar. Hans tid i Valencia vill nog de flesta i klubben förtränga. Nu känns han inplockad i panik och den förre backens tre senaste jobb har tagit slut efter ett år.

Å andra sidan är Rasmus Elm inte som särskilt många andra fotbollsspelare som jag träffat i jobbet.
Om han väljer Alkmaar är det bara att lita på honom att det är bäst – och hans matcher går ju att se i TV4 Sport, vilket är plus.

Annons
Publicerad 2009-08-21 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto