Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tystar Zlatan Inter-fansen i kväll?

Lundhs blogg

Zlatan Ibrahimovic kliver in på sin gamla hemmaarena i Milano i en Barcelona-tröja i kvällens Champions League.
Jag undrar om fansen verkligen kan hålla tyst – som man sagt?

Visst vann Inter tre raka ligatitlar med Zlatan i laget, men ingen kan ha undgått att det var spänt mellan delar av fansen och den svenske anfallaren långt före flytten, långt före kyssen av Barcelonas klubbmärke.

Det var turer kring bilder ihop med förre Juve-basen Luciano Moggi efter den första ligatiteln och då buades faktiskt Zlatan ut vid ett jippo för att fira den.

Och för er som inte minns, kolla bara in hur den då arge Ibrahimovic firade målet mot Lazio i våras – i en match där han även stod för en snygg assist – signalen till fansen är hyfsat tydlig:

Annons

[youtubeplay id=”ienZ9z5ZjaE” size=”large”]

Om det stör Zlatan? Tror inte det. Han lever på den här typen av motsättningar och blir ofta bättre av dem.
Han är inte sällan bäst när ingen tror på honom och odlar gärna det utanförskapet.

Han personifierar mottot av "ensam-är-stark" och det var så tydligt när han fick frågan i förra veckan om vad han förväntar sig för reaktion från Inter-fansen.

Efter att ha först vacklat på den frågan och tagit en diplomatisk väg: "Ingen aning, det har jag inte tänkt på"…så högg han till med en rätt hård passning:

"Jag tror att de riktiga supportrarna vet vad jag gjort för den klubben. Innan jag kom hade de inte vunnit på 17 år, när jag kom vann de tre år i rad, det förklarar allt. Jag var där bara i tre år."

Annons

Naturligtvis kom reaktioner från gamla lagkamrater som Materazzi och Muntari som ville lyfta fram att svensken kanske inte vunnit helt på egen hand och det är ju sant.

Ändå tror jag Zlatan verkligen vill visa Inter-fansen att han har rätt och att det är han som är vinnaren.
Det blir inga Adebayor-rusningar men tro inte annat än att svensken vill göra avtryck, och det rejält.

Det delar han givetvis med Samuel Eto’o som skeppades i väg från Barcelona mot sin vilja och som i denna machovärld blev prissatt med ett värde på en halv miljard mindre än svensken.

Ja, där finns också en del revanschlust att ta av och det är upplagt för en ruggig tungviktsduell i kväll och med två killar som går på knock.

Annons
Publicerad 2009-09-16 09:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto