Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bengt Madsen njöt nog extra av 5-0

Lundhs blogg

Inför mötet med Elfsborg drog MFF-fansen en lans mot klubbens ordförande Bengt Madsen och hans polare i styrelsen.
Det var 10 000 flygblad som krävde förändring och protester från läktarna.

Passningarna via fansens banderoller var tuffa: "År av misär, tränare går, Madsen består", "Hövdingen vänder sig i graven" och "Bye, bye, Bengt" var tydliga.

Tålamodet är slut med MFF-ordföranden – och för er som inte kan er MFF-historia så är hövdningen: Eric Persson som var ordförande i klubben 1937-73 och den vann 11 SM och 9 cuptitlar.

Efter protesterna började matchen och sju minuter in i den ledde MFF med 2-0 mot guldkandidaten Elfsborg. Det ljusblå laget slog inte av på takten.
Stämningen på Malmö Stadion var Maranata-liknande när Daniel Larsson tryckte in 5-0 på slutet och det var stående ovationer som hyllade laget.

Annons

Gissar att Bengt Madsen njöt på läktaren, för det finns inget som styr mer än resultatet. Och kan MFF få till en okej spurt i höst, precis som förra hösten så kanske lugnet lägger sig till det är dags för årsmöte.

Det lär bli en intressant höst och vinter i Malmö och jag tror inte Madsen kommer att vara passiv i denna maktkamp, för fansen aviserar att en seger inte är nog.
Men Madsen vill givetvis sitta kvar när klubben firar sitt 100-årsjubileum nästa år.

Om fansen nu verkligen menar allvar borde de kunna kliva fram, och inte vara anonyma som i intervjun med fotbollskanalen.se.
Hemlighållande är inget som ger förtroende, särskilt inte om man ska få medlemmarna med sig.

Annons

Frågan är vem som vågar anta erbjudandet att utmana Bengt Madsen? Fansen säger sig ha rekat med alternativ.
Och om man tar sig an Madsen, då kan man räkna med hårda tag – fråga George Persson som åkte ur styrelsen.

En som kanske inte njöt lika mycket av 5-0 var nog mångmiljonförvärvet Wilton Figureido som verkligen haft en tung säsong – och nu när han var avstängd så lossnade det för MFF, precis som det gjorde när han blev utbytt mot Djurgården.

Publicerad 2009-09-21 22:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto