Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan en gammal hjälte göra det igen?

Lundhs blogg

Henrik Larsson startar mot Danmark. Det är tre veckor sedan anfallaren fyllde 38 år och återigen är han lagkapten och leder Sverige i en avgörande match.

Han har varit skadad ett par månader i höst men kämpat sig tillbaka med sikte på VM-kvalet på Parken. Frågan är om det är rätt? Senaste målet i landslaget ligger mer än ett år tillbaka i tiden:

Larsson verkar ha tappat den spets han tidigare hade i avslutningarna och man kan knappt tro att det är 16 år sedan han var med och sköt Sverige till VM i en match på Råsunda…

…i och för sig tack vare att Reuven Atar sänkte Frankrike:

[youtubeplay id=”8CusZqaQL_g” size=”large”]

Man får ge Lars Lagerbäck att han tror på sina veteraner. De har gjort jobbet förut och får gärna fortsätta tills de själva lägger av. Visst, förbundskaptenen har släppt in lite nytt genom åren men Isaksson, Nilsson, Mellberg, Källström, Svensson, Ibrahimovic och Larsson har varit med ett bra tag och en del ser slutet på sina karriärer.

Annons

På något sätt hade det varit ett passande slut om Larsson tog Sverige till Sydafrika och både han och Lars Lagerbäck kunde sluta på topp, men det är sällan det slutar på det sättet i idrottens värld, även om jag hoppas att jag har fel.

Publicerad 2009-10-10 18:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto