Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu måste det bli åka av på kanterna

Lundhs blogg

Så här ser Omans landslagsdräkt ut. Den tillhör Martin Forsberg som tjackade den på semestern i Oman.

Tidigare tåskadade Anders Svensson kan spela mot Oman och han knuffade därmed över Samuel Holmén till matchen på lördag mot Syrien. Annars var det en väntad startelva som Erik Hamrén presenterade – precis som ni tidigare såg här på bloggen:

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Per Karlsson, Tom Söderberg, Mikael Dorsin – Anders Svensson, Sebastian Eriksson – Guillermo Molins, Pontus Farnerud, Emir Bajrami – Daniel Larsson.

Sju debutanter. Inser att många är spända på Molins och Bajrami på varsin kant och där måste det bli åka av så att det sprakar till lite kring landslaget – och även Dorsin och Lustig måste framåt – men för egen del är jag även sugen på att se hur den kaxigt offensive Sebastian Eriksson hanterar en plats på mittfältet. Han påminner mig om Lee Bowyer på en del sätt och det gillar jag.

Annons

Daniel Larsson har ju grym speed men han behöver vässa sina avslut om han ska bli landslagsman. Klarar Tom Söderberg och Per Karlsson att ta ett kliv in i landslaget…nja, jag är lite tveksam.

Efter Dusan Djuric rapport om det lag som han mötte med FC Zürich är jag rädd att det är för låg kvalitet på motståndet. Jag vill verkligen inte se att Sverige slår av på takten om Oman är svagt. Klart är att Sverige inte möter Omans bästa landslag som vann Gulfcupen för precis ett år sedan – kolla bara den avgörande straffen:

[youtubeplay id=”AgoFRu_O8jc” size=”large”]

*****

Undrar om man måste tatuera sig för att spela i landslaget? Vill se ett jobb på spelarnas olika varianter.

*****

Synd att visumkrångel stoppade Marcus Allbäck från att hälsa på Christian Wilhelmsson i Riyadh. Helt rätt att se hur han står sig. Om det sedan betyder comeback i landslaget eller inte är en senare fråga, men det är klart att man ska inventera – och kanske kan det väga över för Zlatan Ibrahimovic?

Annons

*****

Hur blev skidskytte en sådan folksport? Jag fattar inget.

*****

Tänk att Hamrén släpper Allbäcks resa bara sådär. Iskallt.

*****

Klart att fotbollens Oscargala i Italien är hetare än Idrottsgalan. Särskilt sett till att skidskytte nu är betydligt större.

*****

Är du som Nalle Puh eller som åsnan Ior? Det är frågan Erik Hamrén ställer sig när han kollar runt i truppen som är i Oman. Kolla in Fotbollskanalen On Tour tisdag kväll så får du se.

*****

Två målvakter får åka hem utan att ha spelat. Blir det Johan Dahlin och Kristoffer Nordfeldt? Har en känsla av att Viktor Noring gått starkt på träningen.

Publicerad 2010-01-19 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto