Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min allsvenska tabell - just nu

Lundhs blogg

AIK gör en Manchester United fast i mindre form. United säljer obligationer och utlovar nio procents avkastning på de sex miljarder kronor som man ska använda för att lösa en del gamla lån.

Solna-klubben vill låna in 15 miljoner för att lösa lån och lovar 10 procents ränta i avkastning. Med tanke på att minsta insatsen i AIK är 550 000 kronor är det rätt få som kan ge sig in i den lånekarusellen och känslan är att det finns bättre ställen att stoppa sina pengar.

Ändå rätt otroligt att svenska mästarna som även sålt en del spelare sitter i en sådan taskig ekonomisk sits. Visst, en del av stålarna för spelare har gått till riskkapitalister, men ändå.

Det ska fan vara allsvensk klubbdirektör.

*****

Att folk hetsat upp sig i något slags käbbel om käppkrigare eller fotbollspelare är smartast är ju otroligt korkat. Större dumhet visar bara Lasse Anrell i sin krönika om horköp.

Annons

*****

Boka in 25 februari. Ekwall vs Lundh har premiär säsongen. Mejla gärna om era önskegäster till olof.lundh@tv4.se. Och ja, vi har frågat Zlatan och gett honom en deadline i augusti.

*****

Vinterns grepp är grymt. Tågen kommer ännu sämre i tid än vanligt. Flyg blir inställda.I Stockholm är det f*n inte ens säkert att gå på trottoarerna för all fastfrusen is, än mindre att cykla på gatorna som jag ju gärna gör.

Ändå är det allsvensk premiär om blott 39 dagar. I Tipslördag i TV4 sparkar vi då i gång säsongen med Kalmar-Göteborg. Vad är status på Fredriksskans nu? Går det att spela?

Faktum är att vi tjuvstartar med AIK-Göteborg i Supercupen 6 mars. Råsunda brukar sällan vara i toppstöt ens i början av april, undrar hur det blir en månad tidigare än vanligt?

Ja, ja, det lär bli tajt att kunna spela över allt. Lika bra att vänja sig. Mest fascinerande är att allt beror på Kim Christensen som ska åka till Sydafrika och nöta dansk bänk under VM.

Annons

Joseph Elanga till Malmö FF och Tobias Grahn till Mjällby. Liket i form av allsvenskans Silly season rör sig i varje fall, men det är grymt vad lite det händer. Och just typiskt att det handlar om två spelare utan kontrakt som inte kostar en spänn i inköp.

Tänk att i England har Premier League-klubbarna aldrig gjort av med så lite i januari sedan fönstret infördes. Från drygt två miljarder kronor 2009 till lite över 400 miljoner. Snacka om minskade summor i systemet och det ger mindre i svensk fotboll.

Med knappa fyrtio dagar är här min allsvenska tabell just nu – men det slutgiltiga tipset kommer veckan före premiären:

1. Göteborg – Sveriges bästa och bredaste trupp. I och med att januarifönstret är stängt kan IFK sikta på guldpytt. Ser inget lag som kan hota Stefan Rehn och Jonas Olssons lag.

Annons

2. Elfsborg – Saknar en anfallare och en vass mittback. Tobias Linderoth löser inte det. Kommer att vara med hela vägen men försvaret måste bli bättre än i fjol.

3. KalmarNanne Bergstrand kan nu vara inställt på Elm-fritt från start och det blir lättare. Hösten var stark och Tobias Eriksson har mer i sig. Kommer att slåss i toppen.

4. AIK – Centrallinjen är borta och Örlund, Jonsson Hooiveld och Obolo är svåra att ersätta. Mikael Stahre har kvalitet i truppen så det räcker till toppstrid.

5. Örebro – Tur för Sixten Boström att Roni Porokara är kvar. ÖSK är ett lag för övre halvan med kapacitet att slå uppåt.

6. Malmö – Kan Roland Nilsson träna ett lag på egen hand? Kan Daniel Andersson vara mittback. Kan Wilton hitta tillbaka? Många frågor, ännu inga svar – fast dubbeln tror jag inte på.

Annons

7. TrelleborgTom Prahl är allsvenskans Cajsa Warg. Han får oftast till bra byggen och TFF kan överraska.

8. GefleMikael Dahlberg in men Yannik Bapupa ut. Gefle visade i fjol att man håller i allsvenskan och nu har man förstärkt.

9. HäckenPeter Gerhardsson nästan samma lag som såg till att man gjorde sensation. Även om år två är tuffare finns kvalitet till att hålla undan strecken.

10. Djurgården – Det mesta är nytt i Dif och det vill till att de finska förvärven håller vad tränarna lovat. Kan bli en ny tung säsong om Jonson inte håller.

11. Halmstad – HBK hade ett bättre manskap än vad tabellplaceringen visade. Nu har man tappat Sparv och Lasse Jacobssons meriter är inte lovande.

12. BP Kim Bergstrand fick till det bra i fjol men det blir svårt att få till samma försvarsspel. Sedan saknas Philip Haglund.

Annons

13. Helsingborg – Inga pengar, ingen Henrik Larsson, ingen ro i styret. Conny Karlsson får en rejäl utmaning. Kan sluta riktigt illa men man bör hänga kvar.

14. Gais Wanderson är kvar och det är bra på pappret men i verkligheten är han inte motiverad. Har annars tappat tungt och får ett svårt 2010.

15. Mjällby Tobias Grahn är klar men annars är det mest gamlingar som ska lyfta klubben. Kan sprattla till i början men det räcker inte över 30 omgångar.

16. Åtvidaberg – Osäkerhet sett till att värvningarna knappast är beprövade kändisar och att laget inte håller allsvensk klass. Blir respass.

*****

Detta drömmer alla om i Blekinge – även om någon med hjälp av photoshop gått händelserna i förväg:

Någon har kört photoshop här.

Att döma av intervjun med Linderoth dröjer beskedet och jag tror på Elfsborg.

Annons

*****

John Terry, vilken lirare. Samtidigt är det otroligt hur stor en sådan här sexgrej blir i England. De är verkligen besatta av det och kan inte sluta att skriva om det. På många sätt skönt att vi inte har det så i Sverige.

John Terrys nyanställde PR-man har en del att jobba med. Räkna med att kapten Terry talar ut inom kort.

*****

Pep Guardiola lunchar med Zlatan för att tränaren är bekymrad över anfallaren. Kanske något för Erik Hamrén? Eller vill inte Zlatan slå sig ner med den svenske förbundskaptenen.

*****

Anja Gatu ny sportchef på Sydsvenskan är en tung utnämning.

*****

Bladets Mattias J Larsson hade en insiktsfull krönika om MFF:s nya organisation. Delar uppfattningen om att det är en budgetlösning, men jag tror inte den är så smart som Larsson och jag är tveksam till Pelle Svensson som vd.

Annons

Han har stått för en radda dikeskörningar ville tvinga i väg Hasse Borg och har uttalat sig på sätt som inte känns smarta.

Publicerad 2010-02-02 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto