Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elm i landslaget? Hold your horses

Lundhs blogg

Vem blir inte fascinerad av David Elms framfart i Premier League? Först startman häromdagen och nu målskytt, förvisso mot Burnley men ändå, och även en snygg assist. Imponerande.

Ska vara ärlig om att jag inte trodde på Elm i Premier League. Vem gjorde det? Vem kan bevisa att de gjorde det?

Visst, den äldste Elm-brodern kan sträcka finger till många av oss nu när han krigat sig till en plats i Roy Hodgsons lagbygge och det är bara att bocka och buga och tugga i sig det.

david-elmHan har verkligen slitit sig till toppen, för David Elm har inte talangen som både Viktor och Rasmus besitter. Men inte sällan är inställningen betydligt viktigare än talang. David Elm är en spelare som befann sig i svensk fotbolls undervegetation för sju år sedan. Läs bara vad jag hittade på Leeds forum på svenskafans:

Annons

Namn: ¤Thom Mattsson¤ Leeds United » Svara inlägg
Sänt: 2010-02-09 22:27
Sjukt att David Elm ny gjort sitt första mål i Premier League. Mötte honom 2003 med Oskarshamns AIK mot Nybro IF i div3 en kylslagen höstkväll. Då lirade han vänsterback. Man ska inte vara bitter va? 🙂 med på planen den dagen spelade även Viktor Elm, mot mig på innermittfältet. Hehe, vad fan hände?

Det borde vara en lång väg från Nybro till Premier League, och den gick dessutom via Falkenberg och superettan. Undrar var resten av spelarna är i dag? Ja, förutom Viktor Elm då som är i Heerenveen.

Jag tillhör dock inte dem som nu direkt vill ha in David Elm i landslaget mot Wales. Hold your horses. Två starter och ett mål i Premier League räcker inte för mig.

Då är Henok Goitom före i kön. Och sedan finns ju Marcus Berg, Ola Toivonen, Tobias Hysén som ska slåss om den enda platsen på topp. Jag gissar att även Johan Elmander och Markus Rosenberg finns med i Erik Hamréns tankar.

Annons

David Elm får göra lite mer under längre tid för att bli aktuell för blågult – och då fullborda Buster-storyn.

*****

Vad är det man säger apropå Fredrik Risp? Trägen vinner! Skulle inte förvåna mig om han krigar sig kvar där även efter sex månader. Samtidigt kan det knappast betyda att Kalle Svensson sett bra ut på träningarna, eller?

*****

Sportlovet i Stockholm kolliderar med Wales-Sverige. Vem är skyldig till det?

*****

Har ni tips på roliga händelser, mål eller annat som platsar i Fotbollskanalen Europa. Mejla oss på fkeuropa@tv4.se så ska vi se till att ni blir uppmärksammade när vi plockar era tips.

*****

Undrar hur Anders Linderoth hade bedömt den Bois trupp som Henrik Larsson ska träna? Ett manskap som knappt var ett mittenlag i en svagare superetta – och som nu tappat slagkraft.

Annons

Larsson får verkligen vara en demontränare om den truppen ens ska kunna kriga på över halvan.

*****

Varför blev jag inte förvånad när jag såg att Kentaro jobbar exklusivt för Wales som Sverige möter i mars?

*****

Guus Hddink i svensklaget Heerenveen hade varit häftigt.

*****

Sports Illustrated tror på 19 svenska medaljer i vinter-OS. Har hela redaktionen rökt på?

*****

Älskar rubriker av typen: “Nu jagar hela Europa Elm”. Att det sedan är en bit från sanningen fattar nog alla efter två matcher från start och ett mål och ett Europa som kryllar av Bosman-spelare. Men rubriken är härlig.

*****

Rockgruppen Kasabian – fråga mig inte om musiken – fick släppa Englands nya bortatröja på en konsert i Paris och jag måste säga att Umbro lyckats här. När gör företaget en sådan snygg till svenska landslaget? Känns som att de senaste varit för fula – annat med England, nästan så jag vill börja hålla på Capellos landslag:

Annons

kasabians-tom-meighan-rev-001

Publicerad 2010-02-10 17:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto