Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis ansvar att kolla vem han gör affärer med

Lundhs blogg

Förutom Elfsborg är det säkert många allsvenska klubbledare som är avundsjuka på Malmö FF:s ekonomi, men det får ändå betecknas som otroligt att klubben under 2009 tjänade 50 miljoner på spelarförsäljningar och bara gick 5 miljoner plus i slutändan – och ändå gick det inte bättre i allsvenskan.

Inget snack om att det är tryck på Roland Nilsson och spelartruppen med fjolårets värvningar som Wilton FigureidoJohan Dahlin och nu skadadeRicardinho och Miljan Mutavdzic. Inte nog med att de kostade kapital när de värvades – MFF:s lönekostnad har ökat med 25 procent – från 56 miljoner till 70 miljoner.

Det måste bara gå bra för att få fart på vändkorsen i den stora investeringen Malmö Stadion och därmed ge valuta till sponsorer och stärka ekonomin. Driften går back, precis som för de flesta allsvenska klubbar, och man har som sagt dragit på sig större kostnader.

Det är när man ser detta resultat som man fattar varför tankarna om manager/sportchef slutade med en betydligt billigare lösning och konsulter som Hasse Borg och Roland Andersson. Funkar det är det naturligtvis kanon.

Annons

Är det ingen av MFF:s medlemmar som undrar mer i detalj vad som ryms i posten “externa kostnader” på 92 miljoner kronor? Det talas om att klubben förlorat många miljoner på att man inte kunnat driva kringverksamheten på nya Arenan proffsigt nog.

Intressant att andra klubbar är skyldiga MFF 30 miljoner kronor och att det ökat med 22 miljoner det senaste året. Måste ju vara utländska klubbar. PSV EindhovenTurkiska klubbarHeerenveen för Afonso Alves? Är det säkert att man får hem alla miljoner i denna ekonomiska kris.

*****

Beklagar störningarna i tekniken som plågat sajten och er läsare de senaste dagarna. Har jobbat stenhårt för att lösa det – hoppas det håller så.

*****

Missa inte intervjun med Zlatan Ibrahimovic i Fotbollskanalen Europa i TV 4 – söndag 23.15.

*****

Skönt att David Elm behåller fötterna i myllan i vår intervju och själv tar ner snacket om landslaget på en rimlig nivå.

Annons

*****

Ännu är inte Tobias Linderoth överens med Galatasaray om utköpet. Innan det är gjort kommer det inte bli klart med ny klubb. Elfsborg ligger dock bäst till.

*****

Assyriska har mannat upp rejält inför superettans start, just Magnus Bahne kan bära hela vägen till allsvenskan. Får nu Syrianska klart med Peter Ijeh så kan det bli bra fart i Södertälje i vår. Kul!

*****

Sven-Göran Eriksson säger nu att han litar för mycket på folk och därför hamnade i en härva av svek i Notts County, men den erfarne managern och tränaren borde ha kollat upp skojarna och då ganska snabbt fått fram bilden av dem. Tror inte det varit svårare än att Googla deras namn – den engelska pressen hade inte direkt svårt att ta fram uppgifter om dem.

Det ansvaret måste man kunna lägga på Eriksson och hans rådgivare efter att den svenske tränaren nu står där och uppger sig vara lurad och oförstående, men tyvärr tror jag att svensken och hans rådgivare stirrade sig blinda på stålarna och hans utlovade ägande i klubben.

Annons

Har något affärsprojekt som Svennis gett sig in varit en succé? Mineralvattnet Aqua Terrena? Nej! Klassiska skivor? Nej! Klubbägande i Sydafrika? Nej. Han borde hålla sig till fotbollen.

Givetvis finns det jobb till Eriksson. Jag hoppas att han fokuserar på att hitta något som handlar om fotboll och inte om stålar. Då kanske han kan lyckas och räta upp sitt skadade rykte.

*****

Är någon förvånad över att det kommer rapporter om att den allsvenska premiären är hotad av vädret? Och allt snack om höst-vår dör i min värld.

*****

Gästen till premiären av Ekwall vs Lundh är bokad. Oj, oj, oj, det kommer att bli åka av. Missa inte: 18:00 i TV4 Sport 25 februari.

Publicerad 2010-02-13 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto