Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Manchester City är ett nerköp, Zlatan

Lundhs blogg

I sin senaste Café-intervju var Zlatan Ibrahimovic rak när det gällde spel i England. Inte aktuellt, för han gillar inte regn. Ändå poppar Manchester City upp hela tiden och i klubben finns ju Roberto Mancini som Zlatan hade som tränare i Inter. Det senaste är att Barcelona ska ha nobbat ett City-bud på 350 miljoner kronor för anfallaren.

Även om Mino Raiola har bett om ursäkt för sin senaste sågning av Pep Guardiola så är det rätt uppenbart att relationen mellan Camp Zlatan och Camp Barcelona inte är på topp. Om det slutar med en flytt? Det återstår att se, men jag skulle inte förstå en flytt till Manchester City nu när klubben missade Champions League. Det är ju inte “den där djävla Europa League” som han vill vinna.

Är dessutom osäker om hans kropp klarar spel i Premier League? Om han ändå ska gå dit hade jag hellre sett Zlatan i Arsenal eller Chelsea. Två storklubbar som spelar i Champions League och som har möjligheten att gå hela vägen. Inte heller Milan hade varit fel (annat än för Inter-fans) om nu Berlusconi kunde pumpa in lite nya resurser i klubben.

Annons

Jag tror att det kommer att pågå spekulationer in i det sista denna sommar, och i den bästa av världar så stannar Zlatan i Barcelona för att visa alla kritiker vad han kan. Det är då han är som bäst, när han står med ryggen mot väggen.

Barcelona ska, enligt tidningen Sport, anse att 350 miljoner för Zlatan är ett skambud. Tror att klubben får vara nöjd med summor i den storleken sett till att en klubb även ska axla fyraårskontraktet värt dryga 100 miljoner per år. Och att Zlatan sänkt sitt marknadsvärde under året och fyller 29 i höst – bara att inse att FC Barcelona betalade för mycket förra sommaren.

*****

Du ser Martin Olsson som gäst i Ekwall vs Lundh 18:50 i TV4 Sport i dag – precis före landskampen Vitryssland-Sverige.

I morgon ser du en av få svenska VM-resenärer som gäst i Ekwall vs Lundh – 18:30 i TV4 Sport.

Annons

*****

Humor att SVT:s vanligtvis vassa expert Glenn Strömberg kör VM-nedräkning i Sportnytt och där tippar hur det ska gå i gruppspelet. I tisdags kväll tippade han att Argentina och Nigeria ska gå vidare ur grupp B. Samma dag tippade samme Glenn Strömberg samma grupp på Aftonbladet.se som expert åt Expekt , men då tror han att Argentina och Sydkorea ska gå vidare.

Ja, ja, det kanske kallas en helgardering… Nu när jag vill se inslaget på SVT-sporten så funkar inte det, men alla andra. En slump eller? Dessutom är artiklarna på Sportbladet inte puffade längre utan får sökas fram. En slump eller?

*****

Uefa och Fifa har sällan bollsinne i frågor som är politiskt känsliga. Givetvis borde man skjuta på Israel-Sverige i EM-kvalet för U21-landslag.

*****

Visa att du kan mer än Glenn o Co – tippa VM i vår tävling där man kan utmana sina kompisar och även vinna fina priser.

Annons

Jag ska göra mitt tips i nästa vecka så ska ni få reda på vem som vinner VM.

*****

Bank och Niva har listat alla VM-bollar genom historien och det är kul att kolla igenom. Min favoriter är 1974 och 1982.

*****

Publicerad 2010-06-02 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto