Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM blir det första twitter-mästerskapet

Lundhs blogg

Dagen före avfärd och det är lätt kaotiskt. Möten, sätta sig in i ny teknisk apparatur, hämta insydd VM-kostym, packa och fixa. Flyget med Turkish Airlines med destination Johannesburg närmar sig och känslorna är blandade: förväntan, nervositet, glädje, oro och så vidare i en magisk cocktail.

Visst saknar jag Sverige i VM men på ett sätt är jag glad att jag kunnat ägna mig åt att läsa in mig på Sydafrika och VM-lagen den senaste tiden istället för att bevaka en bunker i Stenungsund där sura förbundskaptener gör allt för att hålla oss på avstånd.

Ja, ja nu är svenskarna inte med och nu tar vi sikte på VM-festen ändå, och tack vare resor.nu så kan jag allt om var det är hett i Kapstaden.

De senaste mästerskapen i fotboll har man talat mycket om att det blir nätmästerskap. VM 2010blir givetvis ett mästerskap man följer på nätet men det blir även det första twitter-mästerskapet. Redan nu är jag beroende av en del journalister och sajter, men jag har än så länge skippat spelare.

Annons

Om du vill ha koll på vilka jag följer är det bara att gå in på denna länk och börja följa mig på twitter och eller följa andra. Många av mina TV4-kollegor finns där.

Har dock luskat fram en del VM-spelare också via en blogg, även om jag inte hittat Diego Maradona än så finns ju hans svärson, annars är jänkarna bäst.

Argentina: Sergio Aguero

Brasilien: Luis FabianoJulio Cesar, Gilberto SilvaKaka

Chile: Humberto Suazo

Frankrike: Nicolas Anelka

Italien: Giorgio ChielliniGuiseppe Rossi

Mexiko: Pablo BarreraCuauhtemoc BlancoAndres GuardadoEfraín JuárezGuillermo Ochoa,Ricardo OsorioGerardo Torrado

Nya Zeeland: Ben Sigmund

Holland: Ryan BabelEljero EliaGregory van der Wiel

Sydafrika: Lance DavidsSteven Pienaar

Uruguay: Diego Forlan

USA: Jozy AltidoreDaMarcus BeasleyJonathan BornsteinEdson BuddleLandon Donovan,Maurice EduStuart HoldenOguchi Onyewu.

Annons

Sedan lär vi inte få mycket nytt från dessa: Andrés IniestaCarles Puyol, eftersom Spanien förbjuder twittrande och facebookande under VM.

Publicerad 2010-06-08 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto