Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Och min vinnare i VM heter…

Lundhs blogg

…enligt mitt tips i VM-kampen: Holland. Egentligen strider det helt mot mina principer att hålla på ett lag som hellre spelar snyggt än går in för att vinna, men ändå sedan VM 1974 och VM 1978 där man förlorade finalerna har jag varit svag för holländarnas totalfotboll och deras långskott.

Tyvärr består Holland ofta av ett gäng skickliga lirare som inte kan vinna stora mästerskap (EM 1988 är undantaget som bekräftar regeln). Ta bara senaste EM då det kändes som om Holland skulle gå hela vägen efter att ha krossat i gruppspelet men blev utlirade av Ryssland.

Vad talar för Holland i dag? Ja, det är klart att skadan på Arjen Robben var oläglig för annars hade man några av Europas bästa yttrar, men man har fortfarande en offensiv som kan skrämma barn. Det orangea landslaget lekte hem VM-kvalet och känslan är att Bert Van Marwijk har fått alla divor att bli ett lag, vilket inte alltid funkar i det landslaget.

Annons

Akilleshälen är försvaret där man saknar Edwin van der Saar i mål och backarna håller inte världsklass som de offensiva spelarna. Nyckeln blir att spela likt FC Barcelona och hela tiden pressa motståndarna högt när man tappar boll och sedan trycka till.

Visst, jag erkänner, det är lite av ett drömscenario att ha Holland som vinnare, för cyniska och erfarna gäng som Italien, Brasilien och England är möjliga hot på vägen till finalen och sedan väntar ju troligen Spanien.

Jag fattar givetvis att det finns många som kan vinna VM i Sydafrika, men jag vet en sak: Fabio Capellos England vinner inte, oavsett vad Joe Cole säger om att klimatet passar dem, tränaren är bättre än någonsin, förberedelserna är på topp osv. Som vanligt är England upphaussat och uppblåst och det blir ett landslag som går längre än på länge, men det blir bara en bronsmatch om mitt tips nu stämmer – vilket ni kan kolla in nedan. 

Annons

Publicerad 2010-06-10 19:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto