Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nej, jag är inte styrkt, jag bara älskar VM

Lundhs blogg

Det känns banalt att ens behöva skriva det, men efter massor av mejl och twitter med frågor, antydningar och “sanningar” så vill jag en gång för alla slå fast: jag är självklart nykter när vi spelar in Ekwall vs Lundh On Tour. Allt annat vore ju direkt korkat och tjänstefel.

Det är bara det att jag älskar att vara på VM  i Sydafrika. Det gör mig möjligen både hög och berusad av känslan av att vara med i fotbollssmeten. Och ibland rusar känslorna i väg och då och då kan jag bli lite övertänd, kanske beroende på att vi ofta bandar efter 15 timmar i ett mediacenter som är fyllt av bloggande, risigt käk, krönikor, blaskigt kaffe, live-tv med turkar på sitt första VM, direktsända matcher, presskonferenser med arga svenska tränare, brottningsmatcher om matchbiljetter, snackande med kollegor från hela Europa, jagande av ett hotell som inte är nymålat och en massa skrattande.

Annons

För även om det kan vara slitigt att jobba med VM är det otroligt roligt att vara här. På många sätt är det en lyx och en förmån att jobba med VM, men säg det inte till min arbetsgivare, och det kan ju inte vara förbjudet att vara glad. Naturligtvis betyder inte det att vi inte tar jobbet på allvar, men det måste finnas inslag av glimt och humor och sett till reaktionerna – den bästa är att Ekwall vs Lundh får SVT:s bevakning att framstå som Antikrundan (inget fel i det, jag kollar gärna Antikrundan…) – så verkar många gilla det.

Man kan helt enkelt säga att Ekwall vs Lundh on Tour ofta är kröningen på en lång och skön och alldeles underbar arbetsdag i vuvuzelornas förlovade land. Därför smärtar det mig att ni tror att jag gått på ölbacken, men jag får väl skylla mig själv efter det här klippet:

Annons

Eller det här:

Vem som helst är välkommen ner till Sydafrika och vara med på inspelningarna och kolla själva – det är en drogfri zon om vi inte räknar sniffandet i mitt hotellrum, då.

Och nu gör jag en Morten Olsen och stänger den frågan framöver.

*****

När jag skrev om Danmark så hittade jag inte denna fantastiska story i Guardian trots att jag letade. Den handlar om “Danish Dynamite” i VM 1986 i Mexiko. Tack Hoxton.

*****

Förstår inte de som tar ner tyskarnas prestation med att lyfta fram att Australien är dåligt, svagt och ingen värdemätare.  Joachim Löws mannar bjöd på en uppvisning i fotboll som gjorde att mitt hjärta började klappa lite för dem – och det händer inte lätt. Mesut Özil var ju vass redan under U21-EM i fjol och nu har han fått sällskap av en del spelare från det vinnande laget i Malmö i fjol, och i kombination med en del veteraner är det en potent mix. Tänk att Löw vågar satsa både på en del nytt och oprövat (HBK-tysken Görlitz polare Thomas Müller!) och dessutom lita på två så utskällda killar som Podolski och Klose.

Annons

Det nya Tyskland är inte heller en myt, det var verkligen ett nytt Tyskland som spelade roligare än på länge. Kan vi inte nöja oss med det?

*****

Har förgäves försökt nå Pontus Kåmark på plats i Sydafrika. Testar denna vägen: ring, Pontus!

*****

Vad har Fabio Capello kvar att laborera med? Lyfter draken i motvind, eller? Tänk att Richard Williams i Guardian, som jag gillar, sågar italienaren redan nu och lyfter fram lönen på 70 millar om året.

*****

Fantastiskt bloggat av Ekwall om Crucial, som hjälper oss här, och som haft ett tufft liv och det gör att man bör lära sig att uppskatta sin tillvaro än mer. Jag måste säga att det är obegripligt stort av alla sydafrikaner som inte gjorde rent hus med sina plågoandar efter att man fått mänskliga rättigheter.

Det är inte heller någon myt om Sydafrika, alla jag stöter på här är fantastiskt vänliga och det kanske inte alltid är superorganiserat – men de försöker alltid hjälpa till och det på ett vänligt sätt.

Annons

*****

Apropå Zlatan Ibrahimovic och Michael Laudrup är det häftigt att läsa hur dagens skandinaviska superstjärna hyllar den gamle – och det så sent som i mars. Tack för den Telle.

*****

Bert van Marwijk säger att den holländska arrogansen är största hotet mot framgångar och att han jobbar stenhårt mot den – och har gjort sedan han tog över 2008. Ändå inledde han presskonferens efter segern mot Danmark med att säga: “Vi kunde vunnit med tre eller fyra mål.”

Väldigt spänt mellan den holländska pressen och förbundskaptenen samt Wesley Sneijder. Skulle vilja säga sju på en Lagerbäck-skala.

Publicerad 2010-06-14 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto