Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sätter fransmännen Domenech på Elba eller Djävulsön?

Lundhs blogg

Vet inte vilken som är den största gåtan: att Raymond Domenech fick fortsätta som förbundskapten efter EM 2008 eller att han kan få summan av ett batteri världsspelare att sluta på minus?
När man kollar igenom trupp och laguppställning för ”Les Bleus” är det ju som om någon ryckt ett par sidor ur ”Who’s who in the top teams in Europé”. Idel ädel fotbollsadel: Anelka och Malouda, Chelsea, Evra, Manchester United, Lloris, Toulalan och Govou, Lyon, Riberý, Bayern, Gallas, Clichy, Diaby och Sagna, Arsenal, Abidal och Henry, Barcelona, Diarra och Gourcuff, Bordeaux.

Nu har en hel del av de spelarna kört 180 minuter VM-fotboll och inte gjort ett mål. De har spelat bedrövligt och det är som kommentatorn på den sydafrikanska tv:n sa: de spelar som individer, inte som ett lag. Vad värre är, hela gänget är nog i full gång att planera sin semester med start i nästa vecka, för efter 0-2 mot Mexiko så är VM över. Uruguay och Mexiko kan i sista gruppspelsmatchen spela på resultat för att gå vidare, vilket innebär att inte ens en fransk storseger mot Sydafrika betyder något.

Det kan bli repris av Österrike-Västtyskland i VM 1982 eller som Sverige-Danmark i EM 2004. Många menar att mexarna måste gå för seger för att slippa Argentina, för egen del tror jag Aguirre o Co hellre går vidare än att riskera ett haveri genom att öppna sig mot Forlan och Suarez. Fransmännen får skylla sig själva som behöll Domenech. Undrar om de sätter honom på Elba som de gjorde med Napelon en gång i tiden, eller väljer Djävulsön utanför Sydamerikas kust, som är omskriven i boken Papillon. Min röst ligger på det senare alternativet, även om det var lite Napoleon över den franske förbundskaptenen mot Mexiko. Och jag fattar att det firades på pubar över hela Irland i går kväll och i natt, för Henrys hands glömmer man inte bort i första taget.

Annons

*****

Upp i gryningen och flyg till Johannesburg. Skönt. Nomad-livet är underskattat. Ständig rörelse är bra för kropp och själ. Däremot är inte stor packning till fördel för kropp, själ eller plånbok.

 *****

Förstår inte riktigt Carlos Alberto Parreira. Bafana Bafanas brassetränare slaktar domare Busacca efter förlusten mot Uruguay. Okej, jag förstår att kombon av utvisning och straff var väl tilltagen, men det var knappast schweizarens fel att hemmanationens grabbar, grabbar inte var vassare. Nej, det är för billigt att gå på domaren i det läget. Inte ens Crucial, vår man i Johannesburg, som var på matchen skyller på domaren.

 *****

Martin Hansson tränar på utan att få en match. Undrar om han njöt av att se fransmännen haverera? Skulle tro det.

*****

Lars Lagerbäck har inte vunnit många matcher i VM, bara två stycken utav tio spelade. Sverige slog Nigeria 2002 och Paraguay 2006. Förluster har det nu blivit fyra, men när det gäller gruppspelet hade han inte förlorat några förrän han kom till Sydafrika och nu har han åkt på två raka. Ändå otroligt att Nigeria lever fortfarande – räcker att slå Sydkorea och att Argentina ska vinna över Grekland så är det åttondel. Fast, att slå Sydkorea blir inte lätt, särskilt inte om Taiwo inte kan spela. Men jag tror på Nigeria och har ingått ett nytt vad: 200 rand på seger mot koreanerna.

Annons

 *****

Ny teknik är härlig. Sitter i Crucials bil på väg till Elfenbenskustens träning och presskonferens.

Publicerad 2010-06-18 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto