Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Englands förbundskapten snackar VM-final - what else is new?

Lundhs blogg

En plats i åttondelsfinalen står på spel när England på onsdagen möter Slovaki….nej, det är ju Slovienen, förlåt, jag gick det engelska förbundets uppgifter. Då går Fabio Capello ut och talar om att laget kan nå VM-final. Hallå? Ni har spelat två matcher och gjort det riktigt uselt, då är det inte läge att snacka VM-final.

Här ser ni en snabb genomgång av matchen mot Algeriet – med Rooneys tokspel:

[youtubeplay id=”7LMRaH2YsaA” size=”large”]

Om England inte vinner mot slovenerna så är VM över för storstjärnorna från Premier League och frågan är om Capello överlever det. Jag säger inte att det blir så, trots allt ska England slå Slovenien åtta utav tio gånger, men om jag var förbundskapten så är det inte VM-final som jag tuggat om dagen före en sådan avgörande match. Fallet blir så förbannat mycket högre när man hjälper till att bygga upp förväntningarna.

Fabio Capello var till och med så kaxig att han på presskonferensenen ändrade sig och körde hårt: “om vi vinner, nej, när vi vinner matchen får de andra lagen slåss med oss.” Jo, tjenare. Tror det finns rätt många lag som skrämts mer än det engelska landslaget under VM.

Annons

Jag förstår mig inte på Englands förbundskaptener. Är det något som sitter i de tre lejonen på kavajen? Eller är det något som ingår i kontraktet. Fortfarande kan jag dra mig till minnes när Kevin Keegan slog sig ner vid podiet i Eindhoven efter att Portugal kört över hans gäng i EM 2000 och det första Englands dåvarande förbundskapten säger är:

“We can still win it”. Jo tjenare. Att de aldrig lär sig. Vad ska Capello säga om man åker? Ja, inte “we can still win it”. Vi får väl se i eftermiddag.

*****

Nomaderna sliter upp tältpinnarna i gryningen och inleder dagen med Nyhetsmorgon i Durban vid kvart i 8. Sedan blir det flyg till Johannesburg. Väl där kan det antingen bli en resa till Rustenburg med Crucial för att kolla in danskarna och lyssna på Morten Olsen inför deras Japan-fajt alternativt Tyskland-Ghana i Joburg. Alltid skönt att ha öppna sinnen.

Annons

*****

Undrar ni om Slovenien respektiva Slovakien så det så att på den engelska presskonferensen lovade man översättning till slovakiska…men det är ju slovenska som gäller när man möter Slovenien. “We can still win it”.

*****

Roland Andersson var imponerad av att Yakubu drog in straffen efter den missen. Förstår fortfarande inte hur han fick den utanför målet.

*****

Vill du vinna en handmålad specialvuvuzela eller se Ekwall vs Lundh On Tour på besök i verkligheten långt från presscenters – vi surfar, testar kryddor, och provar lite nya och färgglada VM-kostymer – då ska du kolla här:

*****

Den nigerianska fotbollsskribenten Colin Udoh säger att inget blir klart med ny förbundskapten förrän efter förbundsvalet i augusti. Finns två falanger och en vill inte ha kvar svenskan Känslan efter matchen var att Roland Andersson var mer sugen än Lars Lagerbäck på att ta vid, Gazellen hade till och med koll på när kvalet till Afrikanska mästerskapen börjar.

Annons

Och de hade fått sin lön som utlovat, enligt Andersson. Det var inga problem.

*****

Ryktas att England startar med Rooney och Defoe på topp samt Milner till höger och därefter de gamla vanliga.

*****

Gillar att Diego Maradona blivit fanbärare för Fair Play. Känns trovärdigt. Förresten, hur länge ska det gå innan Messi gör mål. Tänk att argentinarna hade 82 procents bollinnehav mot Grekland. 82 procent. Skönt att grekerna åkte ut. Ett riktigt skitlag som aldrig hade slagit Nigeria om inte Kaita fått sitt tokspel. Aldrig.

*****

Fascinerad över att rätt många tusen åskådare lämnade Durban Stadium när det var några minuter kvar av matchen och Nigeria jagade det där avgörande målet som skulle ge en plats i åttondelsfinalen. Det var dramatik när det är som bäst. Och ändå är det en massa människor som tycker att det är viktigt att få några minuters försprång för trafiken. Varför går de ens på matchen i första läget? Borde nästan vara spöstraff att gå innan slutsignalen, men bara nästan.

Annons
Publicerad 2010-06-23 01:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto