Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

WORLD EXCLUSIVE: Så laddade Englands domare

Lundhs blogg

Hur många missar tål Fifa, Blatter och VM? Inte utan att man undrar efter den värsta tänkbara söndagen i Sydafrika och där hela världen satt bänkad framför sina tv-apparater och fick se exakt hur snett på det domarna i England-Tyskland och Mexiko-Argentina var.

Först hade kom Frank Lampards mål som aldrig blev mål med efterföljande scener på det. Sedan kom Carlos Tevez nick till 1-0 mot Mexiko när han var offside med efterföljande  scener. Okej för att tyskarna målmässigt krossade engelsmännen och Maradonas mannar sedan “ran riot” med mexarna.

Torgny Petterssons reaktion är nog rätt vanlig:

“Som stor fan blir man så TRÖTT, när VM avgörs – utan man utnyttjar det som alla ser på TV:n. Jag menar Englands mål-som inte blev något, och Argentinas inte mål-som blev mål. Luften går ur en helt, med sådana stofiler som bestämmer i fotbollen!”
Annons

Nu borde inte Martin Hansson vara så långt från en VM-match. Och ni som läst mig vet att jag långt före detta propagerade för att vi måste hjälpa domarna, oavsett om det är med måldomare eller med modern teknik, så måste vi undvika sådana här haverier.

Ska bli intressant att se om strutsen Blatter drar upp huvudet ur marken och börjar se sin omvärld eller om han väljer att vara kvar i sin egen lilla värld. Fördelen, om man nu kan se det så,  med att det hände England innebär kanske att det händer något.

Trots allt sitter ju Englands förbund i International Football Association Board ihop med fotbollsförbunden från Skottland, Wales och Nordirland. Även Fifa, som har fyra röster, är med i IFAB och de parterna bestämmer om regelförändringar och det krävs sex röster för att få till ett beslut.

Stofilerna som sitter där borde ha vaknat efter denna hemska VM-söndag där domarna spelat alldeles för stora roller och på sitt sätt avgjort matcher.

Annons

*****

Bodde på Fifa-hotell i natt och när vi tog en blodig biff och en öl till USA-Ghana då kom domaren Jorge Larrionda gång på gång på besök framför oss. Han kunde inte slita sig från VM-matchen men aktade sig från att gå in i baren. Hade kanske inte sett bra ut?

Vi snackade kort med honom och han gav intryck att vara en vänlig man och berättade att han var från Uruguay. Då förstod nog varken han eller vi att den militär och polis som fanns på hotellet nog behövs i dag, efter att han missat Frank Lampards 2-2 mål. Även hans hela släkt kan räkna med påhälsning från killar och tjejer från The Sun, The Mirror, The Daily Mail som alla vill ha “the full story” och de lär ha en handkassa med sig.

*****

I natt blir det tält förr oss 20 mil från civilisationen. Jag som lade ner min militära karriär för att slippa bo i tält.

Annons

*****

Gabriel Heinze har kort stubin.

*****

Kan inte låta bli att fascineras av det tyska fotbollsundret. Där det tyska landslaget sett till att sköta integrationen på ett grymt bra sätt. Ta bara så många spelare i dagens tyska landslag som har rötter även i andra länder: Lukas Podolski, PolenMiroslav Klose, Polen, Mesut Özil, TurkietJerome Boateng, Ghana, Sami Khedira, Tunisien, Serdar Tasci, Turkiet, Piotr Trochowski, Polen, Marko Marin, Bosnien-Hercegovina, Mario Gomez, Spanien, Cacau, Brasilien, Dennis Aogo, Nigeria.

Därför är det inte heller konstigt att vi ser ett annat typ av tyskt landslag som spelar en helt annan fotboll än de man är van att se. Visar sig även att det tyska förbundet efter EM-fiaskot 2000, då man inte gick vidare från gruppspelet, plöjt in  stora summor i talangutveckling varje år. Det resultatet får Tyskland nu och det ser knappast ut att ta slut sett till hur bra deras U-lag går.

Annons

*****

Sett till hur Diego Maradona firar de argentinska målen så hade jag gärna varit med på segerfesterna. Misstänker att det kan vara dra på dem.

*****

Fabio Capello säger att han inte ska avgå. Undra om engelsmännen klarar det? Och om italienaren överlever drevet? För egen del tror jag att FA ska behålla honom och sedan se över organisationen av den inhemska fotbollen. De kan börja med sin självinsikt och jobba vidare efter det. Kanske ett studiebesök till Tyskland vore på sin plats?

*****

Hade ju gärna sett Maradona vs England en gång till. Men Tyskland-Argentina är inte heller en dålig kvartsfinal.

Publicerad 2010-06-27 21:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto