Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Smart av England att behålla Capello

Lundhs blogg

Fabio Capello får stanna som förbundskapten för England. Äntligen tog det engelska fotbollsförbundet ett smart beslut. Hade varit korkat att pröjsa italienaren 100 millar för att bli av med honom och sedan skrapa ihop nya stålar för en ny tränare.

Vet att en hel del i England varit kritiska mot Capello för att hans engelska är för dålig, för att han omger sig av för många italienare i staben, att Stuart Pearce inte är rätt engelsman, att Capello fick panik och försökte få in Paul Scholes, att han satte de engelska spelarna i ett munkkloster under VM, att det är fel spelsystem och så vidare.

Ändå var det samma engelska press som jublade efter VM-kvalet då England krossade Kroatien och ritade in VM-finalen på sina baksidor.

Självklart gjorde Capello missar under sitt första VM, det gör många tränare och man lär sig och går vidare. I läget som England befinner sig är det bästa att låta honom köra på med sikte på EM 2012 och då för att göra ett bättre mästerskap och ge fler unga spelare chansen. Tror att tyska talangen Thomas Müller har rätt i att det behövs indianer och inte bara hövdingar i ett landslag, och att unga spelare har lättare att underordna sig.

Annons

Samtidigt kan FA lägga de pengar man sparat på inte sparka Capello och anställa en ny, dyr tränare på talangutveckling. Ta lärdom av tyskarna som var lika dåliga som engelsmännen i EM 2000, men gjorde något åt det och åkte till Frankrike och lärde sig hur man tar fram talanger på bästa sätt.

Se bara hur Özil, Neuer, Khedira och Boateng, som var med och krossade England i U21-finalen i Sverige för ett år sedan nu spelar avgörande roller i VM för Tyskland. Så låt Capello jobba på kort sikt, så kan de andra inom förbundet jobba med sikte på att göra bra mästerskap längre fram.

*****

Här läser ni hela min och Patrick Ekwalls chatt och ta det min kollega skriver om mig med en skopa salt.

*****

Tillbaka i ett presscenter, denna gången i Kapstaden, och känslan är att vara hemma igen. Home sweet home.

*****

Annons

Fantastiskt att det nu inte bara är krig om att komma in på matcherna i VM, utan nu är det hårda tag även om att komma in på presskonferenserna dagen före match. Biljetter gäller och förutom journalister från länderna som möts och från Sydafrika så är det fri kamp. Gäller att ha armbågar.

Måste säga att tyskarna är bäst att ha att göra med, om vi bortser från deras snedsteg i Bloemfontein då de sket i att dyka upp, så är det kanon varje gång Jogi Löw, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger och de andra är framme. Bra och raka svar, om än lite långa från Löw, men de duckar aldrig.

Så smart, så smart.

*****

Publicerad 2010-07-02 15:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto