Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem hade inte gjort som Suarez?

Lundhs blogg

I dag möts de igen – Thomas Müller och Diego Maradona. Senast de möttes trodde Argentinas förbundskapten att Bayern-anfallaren var en bollpojke och gick – det var efter Müllers debut i landslaget i mars:

*****

Luis Suarez hjälpte Uruguay till semifinalen när han räddade bollen med handen i slutet av kvartsfinalen mot Ghana. Rätt eller fel? Kan bara gå till mig själv och jag hade gjort exakt likadant. Det är ju inte så att anfallaren och Uruguay slapp straff, och att Ghana inte fick möjligheten att gå vidare.

Suarez blev utvisad, Ghana fick straff och Ajax-anfallaren är dessutom avstängd i semifinalen. Att sedan Asamoah Gyan drog straffen i ribban är ju bittert för ghansererna som borde tagit matchen sett till spelet i förlängningen. Det sved eftersom jag gärna sett Ghana i en semifinal och ytterligare en match – det hade lyft VM.

Annons

Och jag kan inte se det som fusk eftersom Suarez bryter mot reglerna men blir tagen med handen i burken. I så fall får fotbollen ändra reglerna och se till att det räknas som mål à la hockeyn men det har inte min högsta prio.

När domaren tätt därefter blåste av var Ghana ett slaget lag. Blåste på sin segerchans, och istället var Uruguay rena bödlarna i straffläggningen – även om Gyan borde ha medalj för att han dunkade dit sin. Det var tydligt att ghanserna hade tappat det och att John Mensah och Dominic Adiyah var tagna av stunden, för det var svaga straffar.

Sedan kom Abreu och gjorde en Panenka. Vilket alla Abreu-kännare visste, han är en riktig journey-man som spelat för 17 klubbar i sju länder, men den informationen hade inte förre Bajen-keepern Richard Kingson, som aldrig var nära att ta någon straff. Matchvinnare blev anfallaren med smeknamnet “El Loco” som har gjort det förut:

Annons

[youtubeplay id=”XCBfXlUmuSc” size=”large”]

*****

Vi fick alla fantastiska avskedsbrev av Crucial:

Mr Olof, the Zulu King

Mr Zuluman, I enjoyed your jokes whilst you were sitting in front with me all the time. You have been great to me, you inspire me to work hard when you always say: impossible is nothing. To me it meant I have to work hard to achieve the impssible.

Enjoy the rest of your stay in Cape Town. Please say hi to your family when you get home. Thank you again and God bless you.

Goodbye, Crucial

PS. Word of advice, don’t blow your vuvuzela until when you get home, Son of a Doctor.

Anledningen till att Crucial kallade mig Zulu var för att jag var lite som, alternativt ville vara som King Shaka, Zulukungen, som kunde vara lite hetsig och på hugget emellanåt. Han visade bollkänsla som gav mig ett vackert kort som handlade just om Zulu-folket. Crucial, my man.

Annons

*****

Incheckade i Kapstaden på ett hotell smockfullt av fulla argentinska fans. Kan dock säga att den skrikna ramsan “Maradona, Maradona” har en sövande effekt. Ekwall var inte nöjd med rummen (med rätta) utan fick managern att stå i givakt redan i går kväll och i dag fick vi nya rum. Återstår att se om det lyfter oss?

*****

Diego Maradona är alltid underhållande på sina presskonferenser, även om allt inte går att greppa. Han hugger gärna tillbaka lite på frågeställarna, vilket jag gillar, och i går fick en man som ställde en för lång fråga en omgång: “Du har ju nästan skrivit en hel bok med den frågan, jag får se om jag minns första delen.” Sedan svarade han på något helt annat.

Det förvånade mig att han inte gottade sig i Brasiliens förlust mot Holland. Tidigare under VM har han gärna delat ut stick mot ärkerivalen. Maradona avslutade presskonferensen med att bara plötsligt bryta av och säga: “Nej, nu ska jag gå och käka middag.”

Annons

VM hade blivit fattigare utan honom.

*****

Full av beundran för lilla Uruguay (med blott tre miljoner invånare) som nu slagit sig fram till semifinal. men jag inser att tv-bossar världen över slet sitt hår över en semifinal mellan Uruguay och Holland. Det är som om Örgryte och Häcken spelar SM-final. Men det är ju charmen med fotboll, det ska spelas om det.

Publicerad 2010-07-03 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto