Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför kräver inte Bajens medlemmar öppenhet?

Lundhs blogg

Linus Hallenius-affären riskerar att spricka. Turerna kring Hammarby tar sig alltmer underliga former och med en våldsam maktkamp så läcker det också ut mindre fördelaktiga saker. Som när ordförande Henrik Wesslén går ut och pekar på att han inte vet varför sju miljoner hamnar hos en italiensk advokatbyrå.

Genoas agent – den förre Bois-spelaren Hasan Cetinkaya – och Linus Hallenius är vansinniga på Wesslen. Fullt förståeligt när det gäller spelaren som fått sitt livs chans. Cetinkaya säger även i en av kvällstidningarna att det är Hammarby som anlitat advokatbyrån för att få upp priset på spelaren.

Fantastiskt om det är så, dels för att klubbens ordförande inte vet vilka man anlitar, dels för att Hammarby även anlitat agenten Oliver Cabrera för att sälja spelaren och driva upp priset. Räcker det inte med att betala en part för att driva upp priset, måste man anlita två parter för det?

Annons

Tyvärr är det rätt svårt att veta var sanningen ligger. Extra knivigt är att Hallenius dumpade sin agent Per Jonsson i förra veckan trots kontrakt till i oktober och Hallenius nu är i Genua ihop med Hasan Cetinkaya, som förvisso uppger sig representera Genoa, men ändå.

Lägg till att Hammarbys agent Cabrera och Cetinkaya tidigare jobbade ihop, men inte gör det längre, enligt Cetinkaya. Samtidigt är Cabrera under utredning av SvFF för att ha suttit i dubbla stolar i andra fall, något TV4-Sporten och fotbollskanalen.se tidigare belyst.

Lägg till maktkampen i Hammarbys styrelse som nu pågått i flera år och där olika falanger bekämpar varandra för att komma åt makten, och kanske även makten över affärerna? Uppgifter i går var att Wesslén var på väg att bli utkastad, även Per Apelgren är ansatt och kan försvinna. Fast detta är ett läge som ändras minut för minut.

Annons

En gång i tiden rasade en maktkamp i Benfica och då tog till slut kassören all bokföring och knallade till en tidning. Det ledde till att sanningen kom fram och en massa underliga turer blev offentliga. Det fick följder ända till Sverige (MFF-ledaren Bengt Madsen hade inte varit helt ärlig kring försäljningen av Jonas Thern till Benfica och pengar hade stannat på vägen).

Nu kan jag bara hoppas att krisen i Hammarby leder till något liknande. Så att alla som bryr sig om klubben verkligen får reda på hur de senaste årens ledningar hanterat de olika affärerna och om det gått rätt till. För just nu kokar det av rykten, beskyllningar och uppgifter om att pengar inte alltid går de rätta vägarna.

Vem som vet sanningen? Ja, det finns förhoppningsvis en del i Bajens räkenskaper och jag fattar inte att medlemmarna inte kräver en “whitewash” och alla papper på bordet. Omedelbart. Klubben är ju på väg att gå under och man vill ju veta varför det är så. Och om det är någon eller några som tjänat pengar på att göra vissa affärer?

Annons

Det är något även svensk fotboll haft nytta av, för i dagsläget är det inga problem att bryta mot några av reglerna och ändå köra på. Förbundets jurist agerar ju inte ens när en agent ringer och anmäler sig själv – då tar juristen det som ett snack som privatpersoner…

Klubbarna är tyvärr lika svaga som gör konstiga upplägg med agenter och i jakten på just den spelaren eller den affären är man beredd på att göra mycket och tänja på gränser. Så det är alldeles för lätt att bara skylla på agenterna, utan klubbar och dess ledningar går det inte att göra vissa affärer.

Frågan är om detta sänker Hammarby helt? Miljonerna för Hallenius skulle ju ge andrum och sedan står ett batteri sponsorer redo att köpa ut AEG och samtidigt pumpa in dryga tio miljoner till i klubben för att få arbetsro. Nu riskerar upplägget att spricka samt att pengarna ta slut innan räddningen når fram.

Annons

*****

Zlatan kör presskonferes 14.45. Se den direkt på fotbollskanalen.se i eftermiddag.

*****

Beklagar de tekniska problemen på sajten under gårdagen. Ska bli åtgärdat under dagen.

*****

Erik Hamrén har onekligen fått in gott humör i landslaget. Hoppas det ger poäng också.

Publicerad 2010-09-01 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto