Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snackar Kim K i kväll?

Lundhs blogg

Ska direkt erkänna: trodde att Erik Hamrén skulle satsa på Kim Källström istället för Pontus Wernbloom. Dels för att han har en vass vänsterfot som kan stå för skott och passningar, dels för att Lyon-spelaren har en helt annan status och plats i hierarkin.

Nu fick han sitta på bänken och det var också den enda spelare jag missade i Hamréns startelva. Självklart ska förbundskaptenen välja bästa laget, men han bygger ju vidare på cirkusen Wernbloom vs Källström, och man kan lugnt säga att Kims fall till bänken blir större.

Hamréns elva: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – Svensson, Wernbloom – Elmander, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic.

Är orolig 1 för Lustig och 2 för Elmander, backen för att han är svag defensivt och anfallaren/yttern för att låret kan krångla.

Är orolig 3 för att det varit så förbannad god stämning i landslaget att det är som upplagt för snubbel och jag är orolig 4 för att vi haft flyt mot Ungern ett gäng gånger och det vänder alltid.

Annons

Hämtar dock styrka från att 1 Zlatan Ibrahimovic vill visa rätt många vad han går för, 2 att Olof Mellberg kommer vägra förlora och 3 att Sverige spelat vasst, framgångsrikt och underhållande på sistone och det gillar spelarna.

Mitt tips: Sverige-Ungern 2-0, mål: Johan Elmander (33), Zlatan Ibrahimovic (42).

När vi spelade in söndagens Ekwall vs Lundh med Patrik Andersson – där han ger sin syn på MFF och ledarskiftena som ger klubben SM-guld i höst, varför han inte är sportchef i Malmö, nya jobbet i Manchester United och hur nära han var att bli allsvensk tränare – så passade vi på att göra ett bonusavsnitt inför i kväll och EM-kvalet.

Rätt intressant när “Bjärred” talar om att Kim spelat sig till en status i landslaget och att petningen kan göra att han funderar på om det är värt att spela i landslaget framöver – kolla in det:

Annons

*****

Inte utan att man undrar hur Kim Källström gör i mixed zone. Snackar han? Nästan lika intressant som matchen.

*****

Tobias Hysén skulle vara en chockstartare, enligt en kvällstidning. Han sitter på läktaren. Kan lugnt konstatera att det inte är IFK Göteborgs år.

*****

Hur många chanser ska Dulee Johnson få?

*****

Träffade Svenska Spels sponsringschef Johan Lindvall som försökt ringa mig med budskapet att det var fel att säga att förbundet sålt tifot till spelföretaget. Det är upp till Camp Sweden att göra vad de vill. Så nu vet ni det. Jag har dock aldrig kritiserat Svenska Spel, utan bara förbundet.

Publicerad 2010-09-03 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto