Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagrells ansvar att matchen går i TV10

Lundhs blogg

Förbundskapten Erik Hamrén har valt sin startelva: 12 Johan Wiland – 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Daniel Majstorovic, 5 Behrang Safari – 16 Pontus Wernbloom, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 6 Ola Toivonen, 19 Emir Bajrami – 10 Zlatan Ibrahimovic [K].

Egentligen inte särskilt mycket att säga om de elva som får starta matchen mot San Marino. De skadade spelarna från mötet med Ungern får vila hemma i Eindhoven (Isaksson) eller på bänken i Malmö (Svensson och Elmander) och det är givetvis rätt. Är rätt säker att de två sistnämnda hade kunnat spela om det inte varit turisterna från San Marino på andra sidan planen.

Gillar dock att Sebastian Larsson är med från start och kan ge Sverige ett bättre inläggsspel än vad man har med Elmander på planen. Birmingham-spelaren kan det här med att kliva runt sin gubbe på kanten och få in precisa bollar till Zlatan o Co. Sedan är det inte fel att ge Källström lite hopp. Gissar att både Bolton och Elfsborg gillar att deras viktiga pjäser får vila.

Annons

Ju mer jag tänker på det, ju underligare tycker jag att det är att San Marino fortfarande får vara med i EM-kval och VM-kval. Löjligt. Inte ens ett eget land, eller i varje fall långt i från det.

Tobias Hysén får sitta på läktaren. Igen. Stackare.

Gillar Kåmark och han är ofta rolig…men i den här hånfilmen mot Gais hade han behövt slipa en aning på skådistalangerna och humorn:

[youtubeplay id=”gEcmmbrjH1A” size=”large”]

Många mejlar om tv-kanalen som matchen går i, som Robert C:

Hej Olof. Antar du har en del att stå i nu så här inför matchen, men vill gärna förmedla min och 2 miljoner andra svenskars besvikelse över att bli berövade matchen på tv ikväll. Är det förbundet som sålt sändnnigsrättigheterna till tv 10 och vad tänkte dem på igentligen?Som Malmöbo ville jag helt klart va på plats men va omöjligt att fixa biljett så såg fram emot en tv kväll som många andra. Antar det får blir radio lr liverapport istället. Hade varit skönt att få en kommentar om just varför tv 10 fått sändningen. Ha en bra kväll 🙂 Robert C

Annons

Jag fattar besvikelsen om man nu inte råkar ha TV10 och inte kan slinka i väg till någon pub eller krog som visar matchen. Dock går den att köpa nätet via Viasat om man vill och har uppkoppling. En tröst är sedan att det är den sista tävlingsmatchen för A-landslaget på ett tag som går hos just det tv-bolaget.

Anledningen är att förbundet vill nå ut bredare och då kommer i varje fall alla hemmalandskamper och en del bortalandskamper (som den mot Holland i oktober) gå i TV4. Man har alltså sålt rätten till hemmalandskamperna till TV4-gruppen från om med nästa år. Och det var förbundets val att jobba med Viasat/MTG tidigare och jag gissar att då såg man till vem som betalade bäst, fast det får du fråga Lagrell om.

Samtidigt är det så här att tv-bolagen betalar enorma pengar för rättigheterna till fotboll och då måste man få använda dem hur man vill. Som att Viasat nu vill lyfta en ny kanal. Kvällstidningarna går gärna på kanalerna i ilska och talar om ansvar och dylikt och folk rasar. Det är att göra det för enkelt för sig.

Annons

De enda som har ansvar och som styr de här frågorna är ledare i förbund och klubbar. Om nu Lars-Åke Lagrell verkligen ville värna om den fotbollsälskande tv-tittaren som vill se Zlatan o Co då hade han kunnat kräva att bara TV3 fick visa landskamperna när Viasat köpte rättigheterna – men det hade kanske gett mindre stålar och därför tar inte han just den delen av sitt ansvar.

Missa inte kvällens EM-kvalextra i TV4 Sport i kväll med start 22.30. Där får ni mål, intervjuer, eftersnack och en hel del från andra matcher i EM-kvalet.

Vid 19:00 i kväll kan ni dessutom chatta med mig och Patrick Ekwallfotbollskanalen.se. Då sitter vi på Swedbank Stadion och svarar på era frågor.

Publicerad 2010-09-07 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto