Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På några minuter snackar alla om Zlatans spark

Lundhs blogg

Vi får hela tiden bevis på att det är nya, rappa informationstider. Ta bara SkyItalias klipp på Zlatan från Milans träning i går, där han sparkar till Strasser. En läsare mejlar klippet till Ekwall och vi går sedan ut med det på nyhetsplats och Ekwall kör på med blogg och twitter, och vips är det ute överallt och jag ser nu att LeifbyBladet både twittrat om det och ser till att det toppar Sportbladet.se.

[youtubeplay id=”HaE4d3nAL0g” size=”large”]

Samtidigt hör jag några skrivbord bort hur en redaktör upptäckt klippet och tillkallar en kollega: “Kolla, har du sett? Zlatan sparkar till en lagkompis”. Ja, det dominerar plötsligt och folk hajar till.

Måste vara svårt för Zlatan o Co när en arbetsplats hela tiden är täckt av kameror och där youtube sedan ser till att ett klipp på några minuter kan vara väldigt spritt. Givetvis finns det faror med journalistiken när det går så snabbt och alla är på det senaste, och att det inte finns möjlighet till reflektion eller förklaring. Det är något vi måste ha i åtanke.

Annons

Om det är allvar eller skoj? Ja, ingen kan påstå att Rodney Strasser ser glad ut efter att Milans nya storstjärna sparkar till honom, och där sedan Zlatan glider bort till Ronaldinho och bondar lite. Sådana hårda tag kan det vara på många arbetsplatser och vi har alla våra hierakier att brottas med.

Även om jag är glad att jag slipper att Jihde eller Ekwall kommer bort och sparkar mig på axeln och sedan går till Peppe Eng och bondar lite. Apropå nya tider, nu är även morgontidningarna Zlatans spark, de är aktiva på nätet mer och mer.

***

Enda negativa med Malmö-Helsingborg är att jag har så höga föväntningar. På matchen, på trycket, på spänningen och så vidare. Inte alltid stormatcher kan leva upp till sådant.

***

Spelar in Ekwall vs Lundh på torsdag och det är nog programmets vassaste gäst hittills. Eller i varje fall en given pallplats. Ska bli kul.

Annons

***

Lika fascinerad varje gång folk tycker att Sir Alex Fergusons tid är ute. Visst är 0-0 hemma mot Rangers svagt, men det är för tidigt att räkna ut världens bäste tränare. Och då håller jag ändå på Leeds och kan säga det.

***

SVT:s Debatt om huliganism ska ha var varit ett lågvattenmärke utan dess like. Belinda Olsson visste noll och det är ju aldrig en bra början. Håller helt med Ekwall att det är bara kring sport som man kan komma undan med den typen av okunskap. Talar med en Bajen-ledare som var gråtfärdig över att äntligen ska det diskuteras och sedan sjabblar man bort det helt.  Och ja, han var besviken även över Per Magnussons insats eftersom han inte säger något alls.

***

Leeds hade med sig 7000 fans till Barnsley. Vad hjälpte det? Fick det i sätet med 5-2.

Publicerad 2010-09-15 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto