Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olsson, Hansson eller vem tar Hamrén?

Lundhs blogg

Vid 14-tiden i dag kan ni följa Erik Hamréns presskonferens direkt på fotbollskanalen.se. Då får ni se vem som ersätter Olof Mellberg i EM-kvaltruppen mot Holland. Känslan är att det kan bli både Petter Hansson och Jonas Olsson och därmed fyra mittbackar i truppen.

Sett till att Holland-Sverige blir den viktigaste matchen för landslaget sedan VM-kvalet mot DanmarkParken för ett år sedan så är det inte konstigt att vi är många som är nyfikna hur Hamrén ska formera styrkorna. Det är utan tvekan en av landslagets viktigaste spelare som ska ersättas.

När det gäller att starta är Andreas Granqvist först i kön men jag är inte säker på att han är given. Petter Hansson kommer garanterat att hantera det jobbet också och är respekterad i Holland efter sina år där. Han och Majstorovic gjorde det bra mot Portugal 2008. Jonas Olsson är ju en spelare jag gillar, tuff med rätt skarpa uppspel, och sett till vad han gjort i Premier League i höst bör han vara med i truppen.

Annons

Annars är det de vanliga namnen som Hamrén tar ut och Rasmus Elm och Martin Olsson får fortsätta hjälpa U21 att kvala till EM i Danmark nästa sommar. Så jag tror att förbundskaptenen presenterar följande gäng:

Andreas Isaksson, Johan Wiland

Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic, Jonas Olsson, Petter Hansson, Behrang Safari, Oscar Wendt

Anders Svensson Kim Källström, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson

Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Tobias Hysén, Ola Toivonen, Johan Elmander

***

Målkungen Alexander Gerndt avstängd. Underläge mot AIK borta. Tappad ledning efter ett självmål när man vänt 0-1 till 2-2. Ändå fixar Helsingborg en viktig seger med 3-2 efter Christoffer Andersson vassa frispark (grym, ju) och ligger tätt, tätt på Malmö FF.

Underbart att guldkampen lever och går vidare. Åtminstone för oss neutrala är det härligt att följa jakten på Lennart Johanssons pokal.

Annons

***

Tänk om Daniel Nannskog fått ordning på livet än tidigare…ja, det är inte utan att jag undrar vad det blivit då. Han kommer att saknas på planen, och även utanför den, för han är en härlig profil och någon tv-kanal borde snappa upp honom.

***

Om inte John Guidetti är med i U21-truppen så är det något jag missat. Det borde vara omöjligt att ignorera City-talangen. Känner likadant kring Ivo Pekalski.

***

Efter en dag på ESPN är det bara att inse att TV4-fotbollskanalen.se har gjort rätt många rätt nr det gäller att utveckla sajten och samarbeta.

Publicerad 2010-09-28 05:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto