Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken svensk kan bli årets tränare i världen på Fifa-gala?

Lundhs blogg

Ryan Babel skickade ut denna bilden på domaren Howard Webb efter att Liverpool förlorat mot Manchester United. Det engelska förbundet inledde ganska kvickt en undersökning mot Liverpools holländare.

Kan själv inte förstå upphetsningen. Så farligt är det väl inte. Snarare lite humor i en allt allvarligare fotbollsvärld. Babel twittrade ganska kvickt om förlåtelse när det började blåsa kring bilden.

Men det är ju inget mot Liverpool-backen Glenn Johnson som i helgen via twitter gick hårt åt ex-spelaren och tv-experten Paul Merson (som ju haft stora missbruksproblem med sprit, knark och spel) efter att Merson kritiserat backens spel. Där kan vi snacka om att gå över gränsen:

“Comments from alcoholic drug abusers are not really gonna upset me and who is Paul Merson to judge players, he was average at the best of times.”

Annons

“The only reason he’s on that show is coz he gambled all his money away. The clown!”

***

Milan-Udinese 4-4. Världen är sig inte lik längre. Sanslöst.

***

Kenny Dalglishs Liverpool gjorde en okej insats på Old Trafford sett till en billig straff efter en halv minut och Steven Gerrards röda kort som var mindre tveksamt. Manchester United hade matchen under kontroll och vann hyfsat komfortabelt.

Beslutet att satsa på Dalglish som manager, han var sugen på att ta över redan i somras, var kanske inte så oväntat sett till att Roy Hodgson verkligen gick ensam på Anfield. Han hade inte stöd någonstans efter ett drygt halvår på jobbet. Var felet i det ligger kan man lägga en livstid på att diskutera.

King Kenny är tillbaka som manager i Liverpool ganska precis 20 år efter att han lämnade samma jobb. Då var han utbränd, främst som en följd av Hillsborough-tragedin och där han tog ett enormt ansvar, och han bara klev av dagen efter en FA-cupmatch mot Everton.

Annons

Han var oerhört framgångsrik som manager i Liverpool och är den senaste som vunnit ligan med klubben. Han tog ytterligare ligatitlar och FA-cuptitlar under sina år som spelande manager, Det ovanpå en magnifik spelarkarriär i klubben och där han vann rubbet.

Så inte är det konstigt att Pool-fansen är exalterade, men egentligen har Dalglish inte haft några framgångar som manager sedan 1995 då han vann ligan med Blackburn, en klubb han även tog upp i Premier League, och sedan fixade han en andraplats åt Newcastle några år senare innan han fick sparken.

Därefter handlar karriären om mycket ledighet förutom ett gästspel i Celtic för tio år sedan, och det är bara att inse att oerhört mycket har förändrats inom fotbollen. Givetvis får Dalglish en smekmånad men om han ska behålla jobbet (som han vill) så krävs rätt snabba resultat.

Annons

Det blir en utmaning sett till att Liverpool fortfarande verkar sakna pengarna till rejäla värvningar, att en del stjärnor inte är tillfredsställda med  klubbens satsningar, att spelartruppen inte är bred nog att mäta sig med de största och bästa klubbarna.

Kenny Dalglish förstår Liverpool bättre än Hodgson och kanske får han med sig spelarna på ett annat  sätt? För det är ett absolut måste om han ska räta upp klubbens rygg efter en hemsk säsong.

***

Stevenage skickade ut Newcastle och Reading kickade ut WBA. Leicester klarade 2-2 hemma mot Manchester City och Leeds fixade 1-1 borta mot Arsenal. FA-cupskrällar en masse och det är häftigt.

***

Ronaldos 63 mål på 62 matcher för Real Madrid är överjävligt.

***

Måndagen är den stora FIFA-galan där Ballon d’Or ska delas ut och även årets tränare ska hyllas. Enligt Gazzettan är det klart med följande vinnare: Iniesta och Del Bosque. Ja, ja, ni vet att jag helst hade sett Mourinho som årets tränare och Xavi som spelare.

Annons

Det är även på denna gala som Linus Hallenius kan få Puskás-priset för årets snyggaste mål. Den nuvarande Genoa-spelaren är på plats på galan och det vore coolt om han vann. Över en miljon har röstat. Bara Bajare?

En ytterligare svensk som kan prisas är Zlatan Ibrahimovic. Han är nominerad som en av 55 spelare som spelarfackets 50 000 medlemmar röstat fram och där man ska ta ut en drömelva i formatet 4-3-3.

Vad som passerat rätt obemärkt i Sverige är att en svensk kan vinna ett av de finaste priserna. USA:s svenska förbundskapten Pia Sundhage är framröstad som en av de tre bästa tränarna frö damlag i världen. Hon konkurrerar med tyskorna Maren Meinert och Silvia Neid.

Tänk om Sven-Göran Eriksson varit nominerad? Eller Hasse Backe? Eller Lasse Lagerbäck för hans insats i Nigeria? Då hade pådraget varit ett helt annat. Ja, jag är inte mycket bättre. Fast det är bara att konstatera att just det här är “för dåligt”.

Annons

***

Roy Hodgson fick sparken via mejl. Ledarskap.

***

Som om man inte visste det redan, så är Guenter Hirschs beslut att hoppa av Fifa:s kommission som sysslar med etik för att ledarna inte vill göra något åt korruptionen, ytterligare ett bevis på att Sepp Blatter tar fotbollen till nya lågvattennivåer.

***

Jonas Olssons 15 minuter i lördags var klassiska för den förre Landskrona-spelaren. Där han är övertänt övertänd och tar två gula kort på 15 minuter efter att ha hoppat in i paus.

Publicerad 2011-01-09 22:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto