Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén, här är 35 spelare till Cypern

Lundhs blogg

Kolla absolut in Fotbollskanalen On Tour, 20:00 fredag kväll i Tv4 Sport. Sofia Broberg har följt landslagets materialare Roger Jacobsson en dag på jobbet och man får en unik inblick i landslaget.

***

Väderprognoserna talar om 30 plusgrader i Nelspruit när Sverige möter Sydafrika på lördag. Räkna inte med något högre tempo i det mötet heller.

Ni ser Sverige-Sydafrika i TV11 och på fotbollskanalen.se. LIVE med start 15.30 för sändning och 16:00 för match.

***

Mellan 33 och 35 landslagsspelare ska Erik Hamrén ta ut till två landskamper på Cypern 8 och 9 februari. Sverige I möter Cypern tisdagen 8 februari och Sverige II möter antingen Ukraina eller Rumänien onsdagen 9 februari.

Då behövs två lag på 17-18 spelare eftersom klubbarna knappast tillåter att man spelar en match och sitter på bänken en annan. Så Erik Hamrén säger sig plocka ut 33-35 spelare och redan 1 februari presenterar han den jättetruppen.

Annons

Så om Marcus Allbäck inte ringer nu, till denna jättetrupp, då kan de hoppfulla spelare som drömmer om landslaget boka semestrar under EM-kvalspelet och så smått börja skissa på långsemester under EM 2012.

Utan en plats på Cypern är landslaget fantastiskt långt borta, och för Samuel Holmén, Dusan Djuric, Markus Rosenberg och en del andra som varit med men fallit bort så blir de närmaste veckorna ett tecken på läget – ringer Allbäck eller inte?

Här är de 35 spelare som jag tror Hamrén/Allbäck tar med sig till Cypern – och där ingår Zlatan Ibrahimovic för det har man rätt till och 45 minuter kan han göra utan att knäcka sig.

Målvakter (4): Andreas Isaksson, Daniel Örlund, Johan Wiland, Eddie Gustafsson.

Bubblare: Johan Dahlin.

Backar (12): Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Jonas Olsson, Joel Ekstrand, Behrang Safari, Oscar Wendt, Mikael Lustig, Adam Johansson, Pierre Bengtsson, Mikael Dorsin.

Annons

Bubblare: Per Nilsson och Mattias Bjärsmyr.

Mittfältare (12): Anders Svensson, Kim Källström, Pontus Wernbloom, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Christian Wilhelmsson, Rasmus Elm, Albin Ekdal, Martin Olsson, Sebastian Eriksson, Dusan Djuric och Jiloan Hamad.

Bubblare: Samuel Holmén och Kennedy Bakircioglü.

Anfallare (7): Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen (han är avstängd men det kan vara bra att nöta in spelet), Marcus Berg, Markus Rosenberg, Tobias Hysén, Alexander Gerndt.

Bubblare: Henok Goitom.

Vem hade jag velat se mer? Ja, i min värld hade gärna Ivo Pekalski och John Guidetti fått haka på. För att man ska se dem i träning med A-landslaget och se vad de kunnat tillföra, men de får väl åka med U21-landslaget.

***

I mitt nästa liv ska jag bli Players manager i landslaget. En lättklädd Marcus Allbäck njöt i solen på en terass på spelarhotellet och gav mig och Lasse Richt fingret när Richt sedan ringde honom efter att vi förgäves knackat på rutan men han inget hört. Sedan drog Allbäck till sig datorn…kanske skulle se ut som om det är hårt jobb i solen.

Annons

***

Fredag kväll bjuder förbundet presspacket på middag. Kanske blir det biff?

***

Efter 35 minuter av Leeds-Arsenal var det en gåta hur det kunde bli omspel, för det var klasskillnad, och jag fattar inte att Leeds faktiskt var nära att vinna den första FA-cupmatchen.

Sedan klev Bradley Johnson in och sköt liv i matchen:

[youtubeplay id=”U6bI-F5CMEE” size=”large”]

I slutändan gick bästa laget vidare, men det målet var värt mycket för mig när jag satt på Cubana i Kapstaden och följde matchen.

Trycket på Elland Road imponerade på de engelska journalisterna som var på plats och vi som håller på Leeds är inte ensamma om att vilja ha upp klubben i Premier League igen.

***

Alvaro Santos till Gais. En lottsedel, för han har varit extremt svag under tiden i Örgryte.  Fast inte alla lotter är nitsedlar.

Annons
Publicerad 2011-01-20 16:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto