Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Väntade bara på Fantomen, Hero och Devil

Lundhs blogg

Efter en minst sagt stökig förmiddag, där jag blev av med både bagage och sällskap, klev jag vid lunch ur en liten flygmaskin i Nelspruit, i nordöstra Sydafrika. En fuktig hetta slog emot mig och runt om den lilla, lilla flygplatsen var det mest grönt och få byggnader.

Känslan var verkligen att jag landat på en liten utpost i djungeln, och sett till alla jag åkte med var klädda som om de var redo för att gå i bivack oavsett var de befann sig i grönskan och att säkert hälften såg ut att vara beväpnade så var det en aning chockartat.

Väntade mig bara att Fantomen skulle komma ridande på Hero och med Devil med sin sida på jakt efter några skurkar som försvunnit med en gammal skatt i en Jeep över skumpiga vägar. Och Guran i släptåg inte så långt efter, även om jag vet att min seriehjälte från barndomen bodde i en helt annan del av denna kontinent.

Blev också ganska snabbt nervös över vad som skulle kunna komma krälande över marken. Finns nästan inget som skrämmer mig mer än vild natur där det finns farliga djur av olika slag. Bara tanken på en orm eller en ödla…ja, jag mår direkt dåligt.

Annons

Steget var sort från Kapstaden som inte skiljer sig så mycket från vilken storstad som helst, om man bortser från de mäktiga bergen och havet, och väger in att man som fotbollsreporter i princip bara rör sig mellan eget hotell, landslagets hotell och olika arenor och sedan någon restaurang på kvällen.

Bildfärden in till Nelspruit gav också tydligt besked om att Sverige ska spela match ute i bushen. Visst, i själva staden bor det en miljon invånare men dem smala vägen kantades av en växtlighet jag bara ser i Hollywood-filmer, och min fantasti skenade om vad som kan dölja sig bakom.

Tur att jag inte åkte med Mathias Lührs taxichaffis som berättade om hur han hamnat i ett trångt läge tidigare på dagen då ett 20-tal elefanter, som var griniga eftersom de hade ungar, hade rört sig mot hans bil.

Även om min taxichaffis Sam styrde säkert är jag osäker vad hans rätt slitna Polo hade kunnat sätta emot om en elefant hade dykt upp. Då hjälper nog inte ens säkerhetsbälte, eller?

Annons

Nu sitter jag bakom höga murar som är försedda med taggtråd och elstängsel och känner mig hyfsat trygg, även om jag är orolig för alla krälande djur som kan slinka in, för att inte tala om livsfarliga insekter.

Känslan är att jag hade överlevt en halvtimme i djungeln, men kanske har jag fel? Snarare är det väl tio minuter.

***

Sverige-Sydafrika ser ni BARA på TV11 – studion börjar 15:30 och matchen 16:00. HÄR FINNS INFO OM HUR MAN SER DEN NYA TV_KANALEN.

***

Lars Lagerbäck får en deltidssyssla av förbundet men är uppenbarligen sugen på uppdrag som tränare eftersom han fortfarande vill vara öppen för att ta det om det kommer, enligt pressmeddelandet. Förståeligt och det vore roligare om han tog ett jobb som tränare, och helst i en klubb.

En viss uppgradering har förbundets nya tekniska rådgivare fått då han rapporterar direkt till Michael Santoft, generalsekreteraren, och inte till sin tidigare chef Lasse Richt.

Annons

***

Efter att Bladet-Leifby skrämt upp mig om malaria känner jag mygg på kroppen hela tiden.

***

Jag hade spelat med Alexander Gerndt i en landskamp till. Nu tror jag inte att det händer utan räknar med följande startelva från Hamrén:

V Noring – E Salomonsson, M Nilsson, P Karlsson, E Johansson – A Svensson, S Eriksson – T Hysén, N Gerzic, J Hamad – D Larsson

Är inte hundra på vem han väljer utav Hysén och Molins. Sedan kan han köra Gerzic både som defensiv och central offensiv. Strax är det träning på matcharenan, då kan vi se mer.

***

Inte en enda person jag snackat med känner till att Sverige-Sydafrika U23 spelar i Nelspruit lördag eftermiddag.

Ser nu att det lokala förbundet ger bort 20 000 biljetter gratis till alla som vill se matchen på VM-arenan Mbombela Stadium som kostade en halv miljard att bygga och som nu får hålla till godo med att lag  från Joburg och ett som heter Black Aces, från ett par timmar söderut, spelar cupmatcher här och en och annan predikan.

Annons

Inte heller får de sydafrikanska spelarna räkna det som en landskamp.

***

Birmingham insåg väl att det var svårt att få in samma kvalitet som Sebastian Larsson sett till vad man skulle få betalt. Särskilt efter att klubbens transferaktivitet varit svag efter att man bytt ägare.

Naturligtvis tufft för Larsson men tyvärr är det ju så att kontrakt är kontrakt och en tröst kan vara att det blir ännu mer över till spelaren när han väl flyttar i sommar.

Sedan är det inte omöjligt att det är Birminghams sätt att driva upp priset på svensken. Trots allt är det knappa två veckor kvar av transferfönstret och en del affärer görs ju sista minuterna.

***

Dags för förbundets årliga middag när Lars-Åke Lagrell och Lasse Richt tar plånboken och bjuder presspacket på ett lokalt ställe. Bladet-Leifby undrar om det inte är en muta? Vad tycker ni?

Annons

Jag tycker inte det, man måste kunna gå ut med de här männen och snacka, annars får man inte reda på något och att en sådan middag handlar om att nätverka.

Sedan handlar det väl till stor del om hur man agerar som reporter i jobbet efter en sådan middag. Och att man öppet redovisar att man går på den.

Publicerad 2011-01-21 14:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto