Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var Dalglish nykter när han köpte Carroll?

Lundhs blogg

Var Kenny Dalglish nykter när han langade in 400 miljoner kronor för Andy Carroll? Det är ett helt galet pris och visar att engelska spelare är sjukt prissatta. En del jämför priset för Fernando Torres (530 miljoner) med Andy Carrolls sett i perspektivet vad de gjort under den pågående säsongen och menar att Liverpool köpt rätt.

Det håller inte. Det har varit tydligt att Torres velat i väg och inte spelat sett till sin potential. Självklart är en dryg halv miljard oerhört mycket sett till spanjorens skadebekymmer men det är en klasspelare som levererat i EM, VM och även i långa perioder i Premier League.

Spanjoren har höstens svacka till trots gjort mål var 121:e minut som han spelat i Premier League och ingen är snabbare än honom. Det går inte riktigt att jämföra honom och Andy Carroll som har alldeles för lite att visa, även om han har potential. Så det är kanske inte Torres tröjan fansen ska bränna?

[youtubeplay id=”OPrXm1XMm_I” size=”large”]

Annons

Andy Carroll gjorde en A-landskamp i höstas. Han är en riktig centerforward som röjer väg och skapar chanser både för sig själv och för medspelare. Skjuter bra, nickar ännu bättre och är enormt stark. Hans säsong i Premier League där han gjort elva mål och stått för tre assist har lovat mer.

Ovanpå det kan man anta att den nyblivne 22-åringen bör ha en uppåtgående kurva att vänta i Liverpools tröja nummer 9. Okej för att han debuterade i Premier League redan för fyra år sedan men det var i Championship 2009-10 som han etablerade sig i Newcastle och hittade målet på allvar.

Men man bortser helt från Carrolls privata problem där han blivit arresterad ett flertal gånger för olika bråk och är dömd någon gång. Han tvingades bo hemma hos lagkaptenen Kevin Nolan efter stök med ex-flickvännen som slutade i rätten. Han har blivit hemskickad som u-landslagsman för att han varit ute.

Annons

Dessutom knäckte han käken på lagkamraten Steven Taylor under en träning och bröt samtidigt sin egen hand och har slagits med Charles N’Zogbia men klubben vågade/ville inte agera mot Carroll som trots allt varit viktig både på planen och som symbol för Newcastle United.

Är det en Joey Barton-typ? Om jag gjorde en investering i honom så hade jag velat veta mer om karaktären och om det går att rätta till. Dessutom brukar köp av den typen av spelare innebära att priset går ner, och inte upp, och här är känslan att detta var inget långsiktigt planerat köp utan ett panikköp där man höjde 110 miljoner under dagen.

Det var ju inte så att Carroll ville flytta heller, så här smsade han Newcastle ToonTalk fanzines redaktör Steve Wraith: “I’m gutted to be leaving my home town club; I was told to go. I didn’t want to leave that’s why I signed a five year deal. I was pushed out of the door.”

Annons

Inte så att jag inte gillar Andy Carroll som spelare, men jag undrar om det är så smart att lasta in 400 miljoner på honom och ge honom ytterligare 2-300 miljoner i lön under fem och ett halvt år? Vilka utländska spelare hade man inte kunnat ta till Liverpool för de pengarna?

David Villa kostade inte lika mycket. Edin Dzeko kostade mindre. Att ta Zlatan Ibrahimovic från Barcelona hade varit betydligt billigare än att köpa Carroll från Newcastle. Rafael van der Vaart. Ja, det finns naturligtvis mängder av exempel och det är bara att hålla med Skys kickade ankare Richard Keys:

“The game has gone mad”.

Fast jag gillar ju tanken på Luis Suarez och Andy Carroll på topp i Liverpool. Det ska jag erkänna. Inget snack om att Anfield vaknade till liv efter de här värvningarna och det är häftigt. Samtidigt kan jag lida med Roy Hodgson som aldrig fick chansen riktigt i Liverpool.

Annons

***

Att Pelle Svensson går ut och är tacksam över stödet från Zlatan Ibrahimovic är bara patetiskt. Om han gjort samma prognosmiss i SAS eller i Connex så hade han fått gå direkt. Hans arbete har havererat, och om det var på väg åt helvete för gamla beslut borde han sagt det långt tidigare.

Att Zlatan sågar Bengt Madsen och Hasse Borg har inget med Pelle Svensson att göra, där är förre vd:n bara en liten bricka i spelet och det är synd att han inte fattar det, eller rättare sagt: inte vill fatta det.

***

Naturligtvis ett steg i rätt riktning att Magnus Hedman erkänner att han ljög för TV4-Sport och alla andra om dopingen. Problemet för honom är nog att många undrar vad man kan lita på och inte?

***

Jag vill ju alltid vinna, så det svider lite, men det är samtidigt hedrande att ta en tredjeplats på listan över Sveriges snyggast klädda sportjournalister Cafe.se där Per Nunstedt varit jury. Trots allt en del stiligt klädda personer både bakom och framför.

Annons

***

Tänk att jag kunde ligga hemma i sängen i går kväll och se SKY Sports live i mobilen. Det är en sjuk värld.

***

Naturligtvis ett steg i rätt riktning för Magnus Hedman när erkänner att han ljög för TV4-Sport och alla andra om dopingen. Problemet för honom är nog att många undrar vad man kan lita på och inte?

***

Tänk att Torres ställs mot Liverpool redan på söndag. Tur för spanjoren att det är Stamford Bridge och inte Anfield som väntar.

Tänk att Roman Abramovitj som inte köpt så här dyrt på länge plötsligt öppnade plånboken och skickade i väg runt 800 miljoner kronor på Torres och David Luiz samma dag som klubben redovisade att man backade 770 miljoner kronor.

Ryssen måste vara ruggigt sugen på att Chelsea till slut ska vinna den pokal han  strävat efter så länge: Champions League. Undrar om han tröttnar sedan? Och vad som händer med Chelsea då? MFF:s problem framstår som futtiga i jämförelse med det här.

Annons

Det är en sjuk värld och jag förstår inte hur Chelsea ska kunna ta sig igenom Michel Platini och Uefa:s nya regelverk som ska se till att klubbarnas finanser är i ordning. Fransmannen har hotat med att stänga ute klubbarna från Champions League.

***

Ingen stor dag för svenskarna på transferdagen. Alla är kvar på gå i princip och man undrar kring en del bud på Viktor Noring, Moestapha El Kabir och en del andra sett till att det inte blev något. HIF höll hårt i Alexander Gerndt men kunde tänka sig släppa Ramus Jönsson till Schalke 04 utan att det blev av. Daniel Larsson fick inte heller flytta och samma öde gällde för Sebastian Larsson och Johan Elmander.

***

Besviken att Leeds inte kryddade truppen inför avgöradet i Championship. Ken Bates berikar bara sig själv, så att han kan dricka skumpa i Monte Carlo. För djävligt.

Annons

***

Fastnade Harry Redknapp på puben? Inte en enda spelare in under sista dagen på transferfönstret och när de väl fick Blackpool att acceptera ett på bud på Charlie Adam så var det för sent.

Innan det kastade de ut bud på Phil Neville, Diego Forlan, Llorente, Andy Carroll, Luis Fabiano, Sergio Agüero, Guiseppi Rossi och säkert en hel del andra utan att få napp.

Publicerad 2011-02-01 09:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto