Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem tror att Ljungberg platsar i blågult?

Lundhs blogg

I Newcastle kan de inte ens tända på en tröja.

[youtubeplay id=”y9jrJF12ewo” size=”large”]

***

Fredrik Ljungberg är förvisso tillbaka i Europa och spelar fotboll, men att han ska göra comeback i landslaget är ännu så länge bara löjligt. Frågan var återigen uppe på presskonferensen där Erik Hamrén presenterade truppen till Cypern.

Gillar att Hamrén var så rak om Ljungberg. Det är inte aktuellt. Jag hade fattat diskussionen om Ljungberg-comeback om den förre landslagskaptenen hade satt eld på skotska ligan sedan han flyttade dit, men så är inte fallet. Snarare tvärtom.

Sedan Ljungberg gick till Celtic har han gjort totalt 100 minuters spel fördelat över fyra matcher. Okej att han startade mot Berwick i skotska cupen, men annars handlar det om tre inhopp på runt en kvart och i helgen fick han sitta hela matchen.

Annons

Att han då skulle vara aktuell för blågult…ja, ni förstår själva. Ovanpå det tror jag inte Ljungberg är sugen, för han vet att tiden sprungit ifrån honom när det gäller spel på högsta nivå.

Inte så att jag inte saknar Fredrik Ljungberg i landslaget, för utan honom tappade man en hel del och det är en delförklaring till att Sverige inte nådde VM i Sydafrika. Jag älskade hans vinnarskalle och brist på respekt och där han bara borrade ner huvudet och körde.

Fast det är som Hamrén säger, Ljungberg VAR en stor spelare, det är inget han är i dag. Uppenbarligen har inte en månad i Celtic ändrat på Neil Lennons inställning, för han sitter på bänken även i kväll.

***

Jimmy Durmaz var en skräll. Hade inte med honom som bubblare ens, vem hade det om en kille som knappt är ordinarie i Malmö FF, men annars var jag hyfsat med på truppen.

Annons

Durmaz imponerade på Hamrén på träningen i La Manga. Ibland är det tillfälligheter som styr.

***

VET DU VEM DETTA ÄR?

Vem är denna man?

Humor att Henrik Rydström ringde om att Erik Israelsson var orolig för att jag bloggat om hans noja om att inte vara igenkänd. Ovan kan ni memorera Kalmar-spelaren, och det gäller även Adam Alsing.

***

Apropå Andy Carroll så är inte detta vad jag velat läsa om en spelare som jag precis investerat drygt 600 miljoner i köpesumma och lön för. Det beskriver när han blev skadad och det är en bit till fotbollsplanen.

Annons

***

Markus Rosenberg är tillbaka. Att döma av twittraren LaLigaLoca så är svensken den spelare i La Liga som har mest missflyt, han kunde ha gjort 50 mål sett till chanserna. Story of his life?

***

Höll på att få en hjärtinfarkt i dag när Erik Hamrén drog igenom 34 man på någon minut och förbundets informationsavdelning inte hade någon trupp att dela ut. Hann knappt få koll på vilka det var…Marcus Allbäck var snäll och drog fram mobilen och hjälpte mig.

Det sliter att direktrapportera och ett antal tusen vill veta vilka som är med i truppen.

Att jag därefter skulle kasta mig i väg för att hinna att hämta upp två tjejer som skulle på tae kwon do och lämna lite under tiden gjorde sitt till. Så hade inte Jolo det, eller?

***

De spelare som inte är med i 35-mannatruppen ska inte ge upp, hälsar förbundskaptenen. Jo, tjenare. Jag tror inte Dusan Djuric, Samuel Holmén, Stefan Ishizaki, Kennedy Bakircioglü känner på det viset. Sedan kan jag inte tycka att Hamrén har så fel, kanske borde det funnits plats att kolla Djuric och möjligen Bakircioglü.

Annons

Tänk för Holmén som gått från att vara given under Lagerbäck till att inte ens plats i en 35-mannatrupp.

***

Lagkapten Rydström var mycket nöjd över att jag kunde berätta att två KFF-spelare (Ludwig Öhman och Mattias Johansson) var med i U21 så han kunde gå runt och dunka lite rygg i omklädningsrummet och spela initierad.

***

Lagrell nekar nu till att ha bytt till Jönköping Södra. Han håller både på Öster och Södra. Går det?

Publicerad 2011-02-01 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto