Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Synd att Sverige hade spelet men inga anfallare

Lundhs blogg

Sverige fick bara 1-1 mot Ukraina efter att ha dominerat matchen. Om blågult bara haft någon anfallare kvar på planen så hade segermöjligheterna varit betydligt större. För spelmässigt var det ett rejält steg framåt från den defensiva insatsen mot Tyskland.

Synd om Alexander Gerndt som sparades av Erik Hamrén och bara fick en halvtimme med B-landslaget, och lika synd om Markus Rosenberg som fick problem med sin gamla knäskada. För när Ibrahimovic och Elmander klev av var det inget anfall kvar.

Spetsen av Viktor Elm och Christian Wilhelmsson räcker tyvärr inte långt och när skotten inte gick in från främst Kim Källström och när Granqvist brände ett bra nickläge gick det till straffar. Där gick det inte svenskarnas väg och det blev förlust.

Fast det är säkert en nöjd Erik Hamrén som fick ett gäng bra besked: Granqvist håller, precis som Elmander. Därmed har han löst ersättarna för avstängda duon Mellberg och Toivonen. På kanterna var det egentligen ingen som stärkte sina chanser, utan där är det öppet för Martin Olsson och Emir Bajrami.

Annons

Kanske ska Hamrén även fundera på att dra ner Sebastian Larsson som högerback. Mikael Lustig hade ingen rolig match och jag tappade räkningen på antalet bollar han skickade i väg utan ordentlig riktning.

***

Vilket mål Johan Elmander smällde dit. Går lönen upp nu när agenten Anders Wallsten letar ny klubb till honom? Inte omöjligt, för sådant fotbollsgodis går hem.

***

Gillar att det blir straffar. Vill se fler gånger än här. Även om det var trist att både Bajrami och Källström missade och Sverige förlorade.

***

Spelarbetygen efter Sverige-Ukraina.

***

Uppskattar förbundskapten Hamréns snyggt sydda kostym. Särskilt brallorna har det rätta, smala snittet.

***

Sett till årets landskamper så är detta Hamréns startelva mot Moldavien 29 mars: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, Safari – Svensson, Källström – S Larsson, Elmander, Bajrami – Ibahimovic.

Annons

Så här hade jag formerat laget: Isaksson – S Larsson, Granqvist, Majstorovic, M Olsson – Svensson, Källström – Elmander, Ibrahimovic, Bajrami – Berg.

***

En gåta vad arrangörerna av Cyprus Cup var ute efter. Ingen publik på någon av matcherna och intresset verkade vara noll på Cypern. Vad jag förstår så kostar inte heller tv-rättigheterna jättemycket.

Vad tjänar de pengarna på?

***

Leontios Trattou från Cypern. Det är domaren som hoppat i på det djupa, och inte kunde simma.

***

Okej för att Zlatan inte går för fullt en sådan här match, det är ändå så tydligt att det är han som kan bryta mönster och göra det oväntade. Inte bara bröstpassen till 1-0, utan även tricksandet när han frispelade Lustig på kanten.

***

Det blev helt tyst i presspacket när Erik Hamrén upphetsat talade om att han fick ståfräs…till slut kopplade förbundskaptenen och rättade många gånger till ståpäls, ståpäls, ståpäls och allt handlade om Sebastian Erikssons inhopp.

Annons

***

Ingen bomb att Zlatan och Maestro dragit direkt efter paus, och enligt fotbollschefen Lars Richt, satt sig på privatplanet från Cypern. “För det tar väl långt tid med båten”.

Vad synd, då missade duon en omgång i mixed zone med oss i presspacket.

Publicerad 2011-02-09 22:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto