Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I dag är jag sjukt avundsjuk på alla Arsenal-fans

Lundhs blogg

Fortfarande anfådd efter Arsenal-Barcelona. Vilken åkning det blev för oss som följde den från sidan och kulissen från Emirates var mäktig efter Arsenals mål. Som de säger på andra sidan: “End to end stuff”. Sjuk match på en massa olika sätt, egentligen mest för att den överträffade hajpen.

Egentligen skulle det inte vara möjligt att komma ut till spel i andra halvlek som Arsenal gjorde och fortfarande vara kvar i matchen. För det var ju Barcelonas match och att det bara stod 1-0 till det katalanska gänget var obegripligt. Flera gånger var ju känslan att här gör Messi som han vill och nu blir det garanterat mål igen.

Passningsspelet är ju kriminellt vasst. Tempot, rörelsen, fantasin och samspelet. Och lägg till pressen när de väl förlorar bollen. Ja, Barcelona är ett otroligt lag och spelet de visar upp är det bästa jag sett. I det perspektivet så fattar jag fortfarande inte hur Wengers mannar likt elva Houdinis tog sig ur Barcelonas grepp och gjorde både 1-1 och 2-1.

Annons

Samtidigt var det naturligtvis häftigt att uppleva hur den utspelade och uträknade London-klubben vågade fortsätta spela sitt spel, och försöka gå till angrepp och inte bara grisa, sparka och springa. Wilshere, Nasri, Fabregas, Koscielny, Szczesny, van Persie och Arsjavin stod upp och vände mot de bästa i världen.

Naturligtvis är det inte över än, men jag tror lite på Wenger sett i perspektivet att hans lag får ett lyft, en boost av att det här faktiskt gick. Det är lite som när Barcelona föll mot Inter i fjol då man ledde 1-0 borta och förlorade matchen med 1-3 och sedan åkte ut efter att förgäves ha försökt vända det på Camp Nou.

Snacka om att jag hade velat vara Arsenal-fan för en dag efter den här uppvisningen på Emirates. För det finns ingen bättre känsla än en sådan seger där man vänder mot ett lag som är bättre och där man varit i brygga ett bra tag men alla tar tag i det och med kvitteringen kommer den där extra kraften som gör en osårbar. Där man vet att det kommer mer.

Annons

Som några minuter senare när Wilshere, Fabregas och Nasri spelar sig fram till ett avgörande läge och där Arsjavin kommer stormande fram och bara trycker in segerbollen. Där och då är jag så förbannat avundsjuk på alla klädda i rött och vitt på Emirates, på pubar eller hemma framför tv:n och man vill bara kasta sig i famnen på någon och primalskrika.

***

Pär Hansson är ny lagkapten i HIF? Så mycket för den utskällningen av allt och alla, Erik Edman.

***

Vad får de i mjölken i norra London?

***

Bomma inte SUPER-LIVE fotbollskanalen.se i kväll med start 18:00 och då får ni ALLT från kvällens matcher i Europa League. Från godbitar som Napoli-Villarreal (går att se i sin helhet på Tv4Sport), Anderlecht-Ajax, Sparta Prag-Liverpool, Rangers-Sporting, Lille-PSV, Sevilla-Porto (går att se i sin helhet på TV4Sport) och en massa annat.

Annons

Slående att Portugal och Ryssland dominerar Europa League, länderna har vars fyra lag kvar i 16-delsfinalerna.

***

Jag blir riktigt besviken om det enda Joe Jordan sa till Gennaro Gattuso var: “Fucking Italian Bastard”. Om det räcker för att få en sådan rutinerad spelare i gungning? Kan inte vara möjligt.

***

Lika gärna som jag varit i London, lika gärna hade jag varit i Hamburg, där St Pauli skrällde i derbyt mot HSV. Ni får själva leta upp klippet så får ni se Pauli-keepern Bernhard Pliquett håna HSV-anfallaren Mladen Petric genom att göra kroatens målgest.

Eftersom mitt tyska klipp var tillbakadraget av Bundesliga så bjuder jag här på Bundesligas bästa mål 1971-1995 ackomompanjerat av bland andra AC/DC:

[youtubeplay id=”bv7InVefo74″ size=”large”]

***

Han spelade sina första 35 minuter på 15 månader när Tottenham slog Milan och nu är Jonathon Woodgate skadad igen. Peter Forsberg framstår ju som hälsan själv jämfört med den förre Leeds-backen.

Annons

***

Vad gjorde John Arne Riise? Norrmannens sjabbel slutade med att Sjaktar smällde in 3-1 och han blev själv utbytt i paus.

***

Sunderland backade närmare 300 miljoner kronor senaste året. Malmö FF har en bit kvar.

***

Scunthorpe! Mina killar.

***

Serie A har haft roligare veckor i Europas finrum. Två hemmamatcher, två förluster.

Publicerad 2011-02-17 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto