Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Super-Mario" kan det här med att finna nätet

Lundhs blogg

Mario Gomez sänkte Inter. Vem annars? Tysken med spanska rötter har en helt sjuk säsong bakom sig, och som han faktiskt inledde på bänken. “Super-Mario” har sedan målat sig in i Bayern Münchens elva och när han stötte in returen efter Arjen Robbens skott på tilläggstid var det inte förvånande sett till hans facit under säsongen.

Segermålet i Milano var hans sjunde i Champions League och han har gjort 18 i Bundesliga och totalt 27 mål på 31 matcher. Formen är på topp med tolv mål på de senaste tio matcher. Ja, han kanske blev bjuden på målet av Julio César som släppte en underlig retur på Robbens skott, men det är ett kunnande att vara på rätt plats.

Förstår om Inter-fansen deppar för det fanns lägen, och särskilt Samuel Eto’o var i gång, men i vägen stod hela tiden Thomas Kraft. Tänk att tränaren Louis van Gaal fick skit av Bayern-ledningen när han satsade på den oprövade 22-åringen inför omstarten efter vintern. Hittills har Kraft inte svikit sin tränare, snarare tvärtom.

Annons

Är åttondelen över? Nja, inte riktigt, men jag tror att Bayern är snäppet vassare än ett Inter, som vi inte känner igen från Mourinhos tid vid spakarna, och det här fixar Bayern på hemmaplan. För min del kan det tyska laget gå hela vägen till Wembley och där vinna finalen, offensivt är man ett av de mest spännande gängen, och så har man ju Gomez.

***

Om ni vill rösta fram Ekwall vs Lundh eller andra favoriter i kampen om Guldskölden så gör ni det HÄR.

***

Släppte Marseille-Manchester United efter en rätt kort stund. Sir Alex Ferguson var bara där för att ordna 0-0 och sedan kunna avgöra åttondelen på hemmaplan. Inte vidare underhållande efter vad jag såg, men skotten fick hem vad han ville och det tyder väl på kvartsfinal för United.

Hittills har Manchester bara släppt in ett mål i Champions League och mot Marseille fick man ställa upp utan Rio Ferdinand men försvaret höll tätt ändå. Kanske inte kul men det ger resultat och det är ju det avgörande.

Annons

***

Debatterar 51-procentsregeln på Fotboll & Pengar under torsdagen. Frågan har blivit oerhört laddad men man packar in en massa andra grejer i den. Jag är den förste att hålla med om att demokratin i svensk fotboll inte är tillfredsställande men det är en separat fråga som inte har med hur stort ett eventuellt delägande i klubbar som ska tillåtas.

***

Vad trist om Cesc Fabregas nu är allvarligt skadad. Segern mot Stoke kan bli dyrbar med Ligacupfinalen mot Birmingham på söndag och sedan en retur mot Bareclona om ett par veckor.

***

Läser Visasata bloggen? Plötsligt satt Erik Niva där som önskat, och han ägde Ola Andersson.

Publicerad 2011-02-23 22:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto