Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad säger Ljungberg om framtiden?

Lundhs blogg

Snälla, snälla, ingen sådan här i kväll:

***

Ingen direkt bomb att Celtic släpper Fredrik Ljungberg. Han uträttade inte mycket för de 220 000 kronor han fick i Glasgow-klubben och det vore intressant att höra hur han ser på framtiden. Orkar han köra vidare, för inte nog med att han hade svårt att få speltid, han fick typiska skador som följer när man blir äldre.

Agenten Phil Smith har sin uppfattning klar om han ska sluta eller ej: “Det är en helt löjlig fråga. Bland det dummaste jag hört. Varför skulle han vilja sluta med fotboll. Säsongen har just tagit slut och massor av saker pågår för tillfället.”

Annons

Ja, skälet att sluta är att det kanske är roligare att lägga av på topp. Nu är ju Ljungberg en bit från toppen och det är inte roligt att skåda en nergång. Samtidigt får ju Fredrik Ljungberg bestämma själv. Tyvärr är det inte så lätt att veta vad man ska göra efteråt, det problemet är han inte ensam om.

Fast jag hade gärna gjort en intervju med honom, det ska jag erkänna. För att verkligen höra vad han är sugen på att göra. Visst, det hade varit häftigt om han kom till Halmstads BK, då hade jag gärna sett honom spela vidare. Känns som klubben behöver en förstärkning.

Bäst är ändå att Phil Smith slaktar Sverige som land bara för att en del anser att Ljungberg borde lägga av. Onekligen ett skönt citat, men jag undrar hur genomtänkt det är.

***

Lite underligt hur John Guidetti hanterar U21-landslaget. Först missnöjd när han inte är uttagen vilket är förståeligt, sedan sjuk på måndagen och därefter i träning på AIK:s träningsanläggning på tisdagen. Om det nu är så att anfallaren inte vill riskera en skada innan han skrivit på för annan klubb är det väl bättre att säga det, eller hur?

Annons

***

Startelvan kommer 13:45 svensk tid. Blir överraskad om den inte ser ut så här: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Wendt – Svensson, Källström – Larsson, Toivonen, Bajrami – Elmander.

Vilket skulle betyda att Pontus Wernbloom inte får starta för första gången under EM-kvalet, men han har varit svag både mot Holland och mot Moldavien senast.

***

För tio år sedan när Sverige mötte Moldavien i Chisinau bjöd de på starksprit istället för pauskaffe. Jag tror ingen journalist drack, men väl killarna som serverade och de var bra på trycket efter Allbäcks segermål.

Alltid kul att kolla in gamla laguppställningar, som senast i Chisinau, i mars 2001:

Sverige: Magnus Hedman – Olof Mellberg, Patrik Andersson, Jozo Matovac, Karl Corneliusson – Stefan Schwarz – Fredrik Ljungberg, Håkan Mild (Mattias Jonson 45), Anders Svensson (Marcus Allbäck 78) – Henrik Larsson, Stefan Selakovic (Daniel Andersson 52).

Annons

Det snöade på matchdagen och därför dumpade Söderberg/Lagerbäck det nya spelsystem (4-2-3-1) som man spelat med i Kings Cup i februari och använt i en tävlingsmatch, den mot Makedonien (1-0) några dagar tidigare:

1. Magnus Hedman – 2. Olof Mellberg, 3. Patrik Andersson, 4. Jozo Matovac, 5. Karl Corneliusson – 6. Stefan Schwarz (18. Stefan Selakovic 80), 7. Tobias Linderoth (16. Daniel Andersson 64) – 8. Yksel Osmanovski, 9. Fredrik Ljungberg, 10. Anders Svensson (17. Håkan Mild 66) – 11. Henrik Larsson.

Det var deppigt för mig, för jag hade startelvan som spelarna fick kvällen före i Chisinau i Expressen på matchdagen. Men förbundskaptenerna ändrade sig som sagt och Linderoth åkte ut och Mild kom in och man gick tillbaka till sitt mera klassiska 4-4-2,

***

Gassande sol, varmt och fuktigt. Bra att matchen går 21:30 lokal tid.

Annons

***

Min krönika inför i kväll läs ni HÄR

Publicerad 2011-06-03 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto