Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En mixed zone rakt upp min gränd

Lundhs blogg

Direkt efter matchen är det alltid kamp om att få snacka med spelarna och inte sällan under tidspress. Ofta är vi i presspacket inträngda i bakom olika staket och det är trångt, hårt och man har svårt att röra sig. Alltid finns någon dåre som har ryggsäck och svänger runt med den trots att det borde vara spöstraff.

I Chisianu var det rena High Chaparal. Laglöst land. Okej för att vakterna gav ett strikt intryck och spelade hårda och satte upp avspärrningar för att hålla oss i schack från start. Men när det väl började då brast alla fördämningar. Det var inga regler och det är då jag trivs som bäst, var man för sig i stället.

Okej, det var kanske lite jobbigt att den moldaviska bussen höll på att krossa mig, Mellberg, Nils-Petters kameror när den bara körde rakt fram genom hopen och att det var en massa barn som ville ha autografer. Ändå gillar jag när det är så fritt och okontrollerat och då kan man inte be om ursäkt för något.

Annons

Frågan är om inte spelarna gillar det också? Jag kan erkänna, det är rakt upp min gränd. Sedan får man ta att en sådan som Mellberg försökte exempelvis köra det gamla tricket att titta ner i marken och utnyttja en öppning, men den gick inte. Många ville naturligtvis snacka med mittbacken som bara tyckte att han själv var hyfsat stabil.

***

Jag förstår de moldaver som känner sig blåsta efter den starten på matchen. Vill inte tänka på vad som hänt om Suvorovs skott gått in. Men om inte om så…

***

Kommer att sakna Lars-Åke Lagrell för att det går att skämta med honom. När jag drog till med att hans resa från Fifa-kongressens kaos till ett halvkaosigt Moldavien inte betydde så mycket för det är samma tag på bägge ställen så skrattade han. Snabbt bytte han sedan steg och hyllade Sepp Blatter för att han trots allt är skicklig.

Annons

När jag då föreslog att Blatter kunde ta Rune Hauges roll i svensk fotboll då skrattade Lagrell än mer och bara skakade på huvudet. Som sagt, det går att skämta med Lagrell. Han gillade till och med det om att han skulle ha bryggarkeps och komma med några backar Norrlands Guld på presskonferenserna framöver.

***

Min krönika efter 4-1 i Moldavien.

***

San Marino-Finland 0-1. Det är inte så att jag får svårt att sova inför tisdag. Samtidigt framstår matchen i Budapest som en nyckelmatch. Oavgjort räcker för att fixa andraplatsen, men ska Sverige bli bästa tvåa och gå direkt till EM så måste landslaget vinna.

***

Här är spelarbetygen.

***

Känslan när jag krigade till mig en taxi utanför stadion i trängt läge var i princip lika skön som 4-1 på Moldavien.

***

Efter att ha känt på värmen i Chisinau i juni vill jag inte tänka på hur det blir i Ukraina och Polen nästa sommar.

Annons

***

Oerhört starkt av Jonas Eriksson att vägra döma Rumänien-Bosnien innan man tagit bort banderoll som hyllade Ratko Mladic. Sedan är det sjukt att ens den kommer upp, men det är en annan fråga.

***

Hinner inte hem i tid till lördagens presskonferens på Scandic Park. En dags resa är lika med en dags vila från landslaget. Olsson har lovat köra ubåt i München.

Publicerad 2011-06-04 00:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto