Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Kollar du på division 5-fotboll, också?"

Lundhs blogg

Får höra en del reaktioner från framför allt män över att jag ska ner och jobba med VM i Tyskland. De är i princip bara negativa. Ganska ofta drar man paralleller med fotboll i divison fem eller sex, och undrar om vi inte ska sända det också.

Alltid följt av ett garv.

Jag har full förståelse för att man avstår att kolla på matcher från VM i Tyskland. Det är inget tvång, precis som att det inte är ett tvång att kolla i VM i käppakrig, Melodifestivalen, OS i alla möjliga och omöjliga former.

Däremot förstår jag inte varför man ska jämför herrfotboll med damfotboll? Varför? Vi ställer inte de bästa kvinnliga löparna mot de bästa manliga, eller hur? Inte heller i tennis skickar vi upp systrarna Williams mot Nadal, Federer och Djokovic.

Annika Sörenstams experiment att spela Colonial på PGA-touren i Fort Worth 2003 var coolt men visade också att man kan vara en överlägsen världsstjärna som gör en radda otroliga prestationer men att det finns naturliga begränsningar som skiljer män och kvinnor åt.

Annons

Därför är det för mig helt ointressant om Marta inte skulle platsa i mitt division X-lag, eller om AIK:s herrjuniorer spelade skiten ur damlaget. De ska inte ställas mot varandra, för varje sport har sin tjusning.

Annars kan vi ligga gärna sluta titta och bevaka allsvenskan eftersom det finns Champions League. För där kan jag ofta uppleva rätt stora skillnader i prestationer och utförande. Ändå kan jag uppskatta både och, och det finns en charm med utövarna på Örjans Vall, Swedbank Stadion och Råsunda.

***

Leeds ägare Ken Bates är ingen man leker med. Passningen till Kasper Schmeichel är inte att skoja om. Jag gillar inte Bates.

***

Ynka åtta plus, då handlar det om att bita i kulan i samband med morgondoppet:

Inget snack om att man vaknar…

***

Även om det är division två så finns det sämre ställen än Monaco för att avrunda karriären.

Annons

***

Panini-album med samlarbilder hör till VM. Fast när det gäller VM 2011 i Tyskland säljer man bara album och bilder i hemmanationen och där har det varit en stor succé.

***

Sebastian Larsson gör rätt val när han går till Sunderland. Framför allt för att Steve Bruce vill ha honom och att managern verkligen vet vad han får, och det bådar gott för svensken.

Samtidigt har inte Sunderland varit en bra klubb för svenskar: Joachim Björklund, Stefan Schwarz, Tobias Hysén och Janne Eriksson har alla haft det tufft.

Publicerad 2011-06-23 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto