Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olympiastadion i Berlin får mig att le

Lundhs blogg

Efter en midsommarafton på Bjärehalvön, där jag tyvärr fick vika in korten tidigare än de flesta gästerna eftersom flyget till Berlin väntade, så är jag nu på Olympiastadion. En arena som för oss svenskar, och då särskilt för alla vi som var på plats, evigt kommer att förknippas med detta:

[youtubeplay id=”44OSXkifoOA” size=”large”]

Jag satt i linje med Paraguays mål och såg Fredrik Ljungberg komma i ett bra läge och sedan nickade han in segermålet och förlöste denna svenska arena där runt 50 000 blågula satt. Stämningen därefter är svår att beskriva, men jag ler bara jag tänker på den.

Det är utan tvekan en av de största grejerna som jag upplevt med landslaget. Inte i klass med straffdramat i Palo Alto 1994 men inte långt efter. Naturligtvis förstärkt av att Berlin för ett dygn var helt svensk och att Sverige var uppbackat av fler än som det brukar komma till Råsunda.

Annons

Lägg till att det svenska segermålet kom så sent och det innebar att glädjen som det förlöste var så mycket större eftersom frustrationen efter 0-0 mot Trinidad-Tobago och sedan nästan en hel match mot Paraguay hade byggts upp rejält.

Under söndagen blir det drag pånytt på Olympiastadion, då ska Tyskland möta Kanada i VM-premiär och arenan är utsåld. Lär bli en mäktig uppvisning från hemmanationen på många sätt, inte minst på läktaren, och alla som minns VM 2006 inser att det kan bli häftigt.

Gillar dessutom det tyska landslagets devis om “att komma trea är för män” och det enda som gäller är ett VM-guld. Frågan är om något annat landslag kan rubba tyskorna? Jag är skeptisk till det, för varken Brasilien eller USA känns lika starka som tidigare. Möjligen England?

Sverige då? Jag hoppas givetvis men Thomas Dennerbys landslag får svårt att ens ta sig  ur gruppen med Colombia, Nordkorea och USA. Efter det väntar antingen Norge eller Brasilien…och det räcker att ta fram EM-haveriet från 2009 för att det ska knyta sig i magen.

Annons

Ja, ja, det ska spelas om det och Sverige öppnar VM på tisdag, mot Colombia. En match som spelas 15:00 på tisdag och prognoserna talar för 32 plusgrader. Fast de är inte i Tyskland för att känna efter hur varmt det är.

VM 2011 följer du även via vår speciella VM-blogg där alla utsända uppdaterar från Tyskland. Kolla in den HÄR.

***

Juventus släpper inte Albin Ekdal så lätt. Imponerande utveckling som han haft. Oavsett om Turin-klubben ska satsa på honom eller sälja honom så har man sett att hans marknadsvärde ökat under åren i Siena och Bologna.

***

England har utan tvekan mästerskapets snyggaste dräkt.

***

Undrar vad som hände egentligen när John Guidetti och hans farsa var i Twente.

***

Publicerad 2011-06-25 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto