Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF:s Gerndt-dilemma

Lundhs blogg

FC Köpenhamn vill värva Alexander Gerndt och anfallaren vill till den danska mästarklubben. Så långt är det klart och allt hänger nu på Helsingborgs hanterande av frågan. För det är inget lätt beslut för Jesper Jansson och HIF-ledningen sett till att betalningen som erbjuds är för dålig, enligt dem.

HIF:s största problem är att FCK är ensam köpare på banan vilket gör att det finns ingen riktig press uppåt på priset. Andra problemet är att Gerndt verkligen vill i väg och att han tidigare i Gefle visade det med emfas. Det blev då en situation som var svårthanterad för Pelle Olsson och som till slut tvingade fram en försäljning till Helsingborg.

Även om runt 20 miljoner kronor och mittbacken Peter Larsson är en okej betalning så kompliceras HIF:s läge av att han är finansierad av riskkapital som ska betalas tillbaka (fem miljoner kronor) och det ska till avkastning på det (några miljoner). Riskkapital är ju bra att ha men det kostar också när man väl lyckas med affärer.

Annons

Gefle ska utöver det ha procent på allt över fem miljoner kronor och enligt mina uppgifter så ska den allsvenska klubben ha förhandlat till sig ett tal mellan 15 och 20 procent vilket ger tre-fyra miljoner. Något som minskar HIF:s svängrum ytterligare.

Då återstår bara nio-tio miljoner kronor och då finns det krav på att värva en ersättare och sedan har man “skulden” till kommunen som är på 15-16 miljoner kronor och det är många år sedan man amorterade på den. Ja, det är inte lätt att ta beslut att bara sälja Gerndt, samtidigt vill man inte ha en missnöjd Gerndt i omklädningsrummet, något även omklädningsrummet vill slippa.

Dessutom talas det om att Peter Larsson är inne på slutet av sitt tredje år i FCK – det är så länge man har en skattefördel – och väntar en hyfsad signing bonus från den danska klubben och att det kan komplicera och fördyra affären. Han lär inte vilja lämna den danska klubben utan att ha fått ut kompensation för det.

Annons

Hur det slutar? Ja, om inte HIF kan piska fram andra intressenter så tror jag att man blir tvungen att sälja honom till FC Köpenhamn. Inte minst för att man inte vågar chansa på att han går att hålla nöjd och glad med allsvenskan och Europa League när det finns danska miljoner, låg skatt och Champions League inom räckhåll.

***

Stort att Alexander Östlund alltid får hänga med Zlatan till Miami. Är det Tomas Olsson i bakgrunden?

****

Kollade in Kivik-Lunnarp häromdagen i en av pauserna från VM i Tyskland. En division 5-match på Österlen med rejält med intensitet och hetta. Linjedomaren som gick vid oss fick höra att han levde och filmningarna från La Liga har nått till Solevi.

Det är häftigt att komma ut och se matcher av den typen och känna närheten och höra snacket både på planen och i publiken. Och sedan är det ju kul när speakern ursäktar sig för att han missat två målskyttar då han hade korvpaus.

Annons

Viktig seger för Kivik som före 4-2 mot Lunnarp hade förlorat tio och bara vunnit två. Inte konstigt att det skreks om “kris” och “katastrof” när man släppte 3-0 till 3-2 och Lunnarp hade skott i både stolpe och ribba innan man ordnade till det.

*****

John Guidetti gillar att uttala sig när det går åt rätt håll men nu ligger han väldigt lågt. Känslan är då han själv inser att Twente-resan och det signerade eller icke-signerade kontraktet slutade fel och han har ett visst ansvar ihop med farsan.

Risken är att en sådan sak kostar ett halvår eller ett års avstängning om han vägrar infinna sig hos den holländska klubben. Vore förbannat trist om han själv satte krokben för sin utveckling bara för att han blev missnöjd med lönen i efterhand.

*****

Hör att det är lite oro i IFK Göteborgs tränarled. Stefan Rehn, Jonas Olsson och Teddy Olausson verkar inte få fortsätta men ännu har inte Håkan Mild lämnat besked och det gör att det undras.

Annons

*****

Denna bloggen går på lite sparlåga när jag åker fram och tillbaka mellan Sverige och Tyskland för VM.

*****

Andrés Vasquez tillbaka i Göteborg, men i Häcken. Blir det en ny Ranégie? Blir intressant att följa om Hisingsklubben kan få fart på även Vasquez?

Publicerad 2011-07-01 21:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto