Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En grisig 1-0 seger räcker långt i Budapest

Lundhs blogg

Sverige gnetade till sig en 1-0 seger i EM-kvalgenrepet borta mot Ukraina efter att Tobias Hysén var iskall (i misstänkt offsideläge) och IFK-anfallaren visade att målformen finns där.

Skön replik till hans farsa som satt och twittrade om sonen. Ja, Glenn Hysén är onekligen en profil som gärna hugger till, men ibland är det kanske lite jobbigt att vara son…

Sedan är det ju enormt att lagkapten Anders Svensson bara plockar fram en sådan passning på slutet, det finns inte många som konkurrerar med honom om att spela centralt och vara ett vapen med sina passningar.

Nej, det var ingen underhållande match och svenskarna hade väldigt lite boll, men för mig räcker resultatet långt. Även om Ukraina har tappat så får man inte glömma att trycket var på hemmalaget att vinna för att piska upp hoppet inför hemma-EM.

Annons

Att Blågult hela tiden höll ihop defensiven och släppte till få chanser är precis vad landslaget behövde. Det driver på självförtroendet och känslan att man kan åka till Budapest 2 september och vinna. För det är den typen av “smash-and-grab” vi vill se.

Om man vinner där så tror jag det blir en plats som bästa grupptvåa till EM 2012, för sedan väntar möjliga poängmatcher, även mot Holland som är nöjt med kryss.

Ödesmatchen med stort Ö är just bortamatchen mot Ungern. Även om landslaget förlorar där är jag övertygad om att landslaget tar andraplatsen i gruppen, nu handlar det om att bli bästa tvåa. Då måste man vinna ännu en gång i Budapest.

Till EM-kvalet i september är Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Ola Toivonen tillbaka. Jag tror alla kliver in i startelvan och att Johan Elmander får ta hand om vänsterkanten för det finns ingen annan ledig plats i elvan och honom vill Hamrén ha med.

Annons

***

“Denne Olof Lundh” blev “Veckans Babe” i Aftonbladet i måndags. Det svänger.

***

John Guidetti visade att han håller i U21-landslaget:

Landslaget:%20H%C3%B6jdpunkter%20fr%C3%A5n%20U21-landslagets%203-0%20mot%20Holland

Hoppas bara att han blir utlånad till någon klubb så han får spela regelbunden A-lagsfotboll. För jag tror speltiden i Manchester City blir begränsad och då får han svårt att ta klivet.

***

Att Dusan Djuric inte platsar i landslaget hänger inte ihop med hans efternamn utan han blev bortsållad av Erik Hamrén precis som Samuel Holmén blev när förbundskaptenen inventerade.

***

Fortfarande är jag ledig och först i slutet av nästa vecka kliver jag in och börjar jobba på allvar. Fast det blir ett gästspel på Swedbank Stadion på söndag då Milan möter Malmö FF.

Fram till dess jagar jag en sänkning av mitt handicap. Under 20 är målet och det borde gå.

Annons

***

Även om Arsenal-fansen inte håller med så tycker jag det är skönt att Cesc Fabregas-turerna är över.

***

Gjorde ont att se Leeds få kämpa för att slå League 2-gänget Bradford i Ligacupen. Vad är det som gått snett?

***

Är verkligen Alvaro Santos rätt för HIF? Om det är så är det en cool satsning.

***

Gais sportchef Mats Persson har onekligen gjort en del affärer under sitt första år tillbaka inom fotbollen. Ännu så länge imponerar de.

***

Henrik Larsson gjorde underverk med Landskrona Bois under sin första säsong som tränare. Annat läge under säsong två och jag förstår dem som tvivlar och även dem som tycker han klarat sig undan kritik väl enkelt.

Samtidigt måste jag lyfta fram att Bois har ett bra mittfält men inte mycket framåt och ganska tunt bakåt. Det har blivit för många skador och värvningarna har inte hållit.

Annons

Sedan är det väl så att Landskrona och Larsson blivit betydligt lättare att läsa år två och lagen vet vad som väntar. Ändå tycker inte jag att man kan skriva av den förre anfallaren som ett tränarämne.

***

Kan verkligen Helsingborg även sälja Rasmus Jönsson? Tysk press uppger att Felix Magath vill värva honom till Wolfsburg, det är samme tränare som försökte köpa honom till Schalke 04 i vintras.

Publicerad 2011-08-10 23:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto