Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken ruggig rysare med Mellberg

Lundhs blogg

Tänk, det var så lugnt och skönt när Erik Hamrén klev fram till podiet. Efter ha dragit målvakterna så kom förbundskaptenen till backlinjen. Då syntes chocken: Olof Mellbergs namn var inte med trots att 22 spelare tagits ut i EM-kvaltruppen till Ungern och San Marino.

Utan tvekan Sveriges viktigaste spelare är knäskadad och borta minst två veckor och därmed från EM-kvalen. En ruggig rysare och det ar knappast det man ville höra inför en match som avgör om Sverige kan nå EM 2012 som bästa tvåa istället för via play off.

Mellberg har med sin inställning lett det svenska landslagets försvarslinjer och han fanns inte med när backlinjen gick under med man och allt i Amsterdam förra hösten. Även om Sverige säkert förlorat mot Holland även då så hade det inte skett på samma sätt.

Jag vill inte bara skylla på Granqvist som ersatte Mellberg utan det handlar om att mittbacken som varit med i landslaget sedan EM 2000 kan leda försvarsarbetet och verkligen vet hur man ska hantera matcher som den som väntar i Budapest.

Annons

Erik Hamrén säger att Andreas Granqvist är närmast spel. Jag är inte övertygad om den nyblivna Genoa-backen plats i startelvan utan ser hellre Jonas Olsson i första hand och Mikael Antonsson i andra hand. Ja, ja, det finns en del tid att gnugga den frågan.

Zlatan Ibrahimovic ska vara okej, enligt Hamrén och det är ju lugnande. Fast Mellberg…fan, också.

Martin Olsson tillbaka. På tiden.

Rasmus Elm istället för Albin Ekdal. Bara hoppas Elm är vassare än han var på landslagets träningar i juni men hans form i AZ verkar tyda på det.

Så här är min startelva mot Ungern: Isaksson – Lustig, J Olsson, Majstorovic, M Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Bajrami – Elmander.

Här är Hamréns startleva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, Wendt – Svensson, Källström – Larsson, Toivonen, Elmander – Ibrahimovic.

Annons

***

Innan sista augusti måste alla som vill ha nominerat sina kandidater till ordförandeposten i SvFF. Lars-Åke Lagrell slutar i mars 2012 och då ska ersättaren väljas och under hösten kommer det att hårdna.

Kampen står fortfarande mellan Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson, men även Susanne Erlandsson och Jörgen Eriksson är nominerade till valberedningen. Frågan är om det kommer fram något hot mot Nilsson ch Olsson? Tror inte det.

***

Olof Mellberg blev både skadad och utvisad i Olympiakos träningsmatchen mot Inter som slutade 2-2. På blott 27 minuter han svensken dra på sig två gula kort och tydligen en knäskada.

***

Efter att ha sett Joel Ekstrand mot Arsenal hade han varit en bra rival till Mikael Lustig. Han är ju dessutom mittback i vanliga fall men var högerback på Emirates.

***

SVT vill inte gärna pytsa in några stålar till SvFF:s olika landslag eller matcher, ändå får statstelevisionen förstatjing att köra direkt med Erik Hamrén efter uttagningen. Gammal vana?

Annons

***

Inte helt övertygad av Håkan Ericssons svar om Ivo Pekalski och Polens lockande.

***

Manchester City köper även Nasri. Otroligt.

***

Häftigt att se bilderna från VM i Tyskland i somras igen. Det var en skön känsla att uppleva dem igen. Liknande svensk framgång i Polen och Ukraina nästa sommar?

***

Lämpligt för Larsson, Källström och Wernbloom att ta varningar i Ungern för att missa San Marino och vara klara till de två sista EM-kvalen.

***

Snackar en del Bois med en tryckt ordförande i form av Kenneth Håkansson.

***

Undrar om Stadium är nöjt med att det heter Malmö New Stadium i kväll istället för Swedbank Stadion. Från ett UEFA-stoppat sponsornamn till ett annat.

***

Största chocken i Umbro Corner (eller enda chocken) var landslagchefen Lasse Richts tunga mockasiner som såg ut att vara av mjukaste, mjukaste mocka. Svårt att avgöra om han ligger i yttersta modeframkant eller inte, det får tiden utvisa. Men det var annorlunda till SvFF-kostymen.

Annons
Publicerad 2011-08-23 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto