Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nitlotten heter Borussia Dortmund

Lundhs blogg

Lottningen i Champions League är om ett par timmar i Monaco och det är inget snack om att det tyska mästarlaget Borussia Dortmund är nitlotten för alla de stora lagen.

Borussia är rankat i fjärde seedningsgrupp ihop med bland andra Dinamo Zagreb och är inget rolig lag oavsett vilket storlag som får dem jämfört med de andra gängen.

Ur Zlatan Ibrahimovic synvinkel är en mardröm: Barcelona, Manchester City och Borussia Dortmund. Roligare för Milan-svensken är: Porto, Lille och Zagreb.

Här är grupperna:

Seedningsgrupp 1: Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Bayern München, Arsenal, Porto, Inter

Seedningsgrupp 2: Sjachtar Donetsk, Lyon, Villarreal, Milan, Valencia, Marseille, CSKA Moskva, Benfica

Seedningsgrupp 3: Zenit St Petersburg, Manchester City, Olympiakos, Ajax, Bayer Leverkusen, Basel, Lille, Trabzonspor

Annons

Seedningsgrupp 4: Napoli, Genk, Dortmund, Bate Borisov, Dinamo Zagreb, Apoel Nicosia, Otelul Galati, Viktoria Plzen

***

Mot Helsingborg och Olympia. Kolla in TV4-Sport 19:30 för returen i kvalet till Europa Leagues gruppspel mot Standard Liège. Rasmus Jönssons avsked?

***

Strejken över i La Liga. Pust. Hade blivit tufft annars med premiären av Fotbollskanalen Europa om det inte blivit spel varken i Italien eller Spanien. Återstår att se hur det blir för serie A?

Kanske bra för Sverige om Zlatan Ibrahimovic får vila i helgen. Då ska det inte vara någon fara för mötet med Ungern på fredag om en vecka. Sedan kan ju lagkaptenen få ledigt mot San Marino, eller hur?

***

Konferens med TV4-gruppens sportmedarbetare – Canal Plus och TV4 – ute i Saltsjöbaden under dagen. En hel del snack om tv-rättigheter, framtidens tv och annat givande.

Annons

Intressant genomgång av en öppen Pär Mårts (Tre Kronors förbundskapten) som gav sin syn på Zlatan, komfortzoner, bygga lag, kommunikation och att man ska vinna till varje pris (exklusive dopning och fusk).

Mårts använde även mig som försökskanin för att visa hur svårt det kan vara när en stor grupp tar till sig ett budskap på olika sätt. Var en svettig grej där jag försökte leda dem i att rita en massa figurer.

***

Fortfarande ont i magen över Olof Mellberg.

Publicerad 2011-08-25 15:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto